PROEFNOTITIE

Het instapmodel van Vicentini is een blend van grotendeels Garganega aangevuld met Trebbiano di Soave. Een wulpse Soave met zacht fruit en knapperige mineraliteit door de vulkanische samenstelling van de bodem. De zuren zijn mild en prima geschikt bij zalm of gerechtjes met tomaat.

Proefnotitie De Grote Hamersma

“Heerlijk plekje voor wijnranken, zo op de boorden van een uitgedoofde vulkaan. Fijn ook dat de wijnbaas ze met respect behandelt, zonder herbiciden en pesticiden te gebruiken. Wordt beloond met een malse maar intense soave. Mild sap, gele pruim, rijpe appel, zachte peer, kalme zuren, fijne bitters.”

Vicentini Agostino | Soave “Terrelunghe” 2022

 13,35

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Type
Volume
Alcoholpercentage
Onderscheiding

Vicentini Agostino | Soave “Terrelunghe” 2022

PROEFNOTITIE

Het instapmodel van Vicentini is een blend van grotendeels Garganega aangevuld met Trebbiano di Soave. Een wulpse Soave met zacht fruit en knapperige mineraliteit door de vulkanische samenstelling van de bodem. De zuren zijn mild en prima geschikt bij zalm of gerechtjes met tomaat.

Proefnotitie De Grote Hamersma

“Heerlijk plekje voor wijnranken, zo op de boorden van een uitgedoofde vulkaan. Fijn ook dat de wijnbaas ze met respect behandelt, zonder herbiciden en pesticiden te gebruiken. Wordt beloond met een malse maar intense soave. Mild sap, gele pruim, rijpe appel, zachte peer, kalme zuren, fijne bitters.”

 13,35

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Type
Volume
Alcoholpercentage
Onderscheiding

AGOSTINO VICENTINI

Agostino Vicentini heeft wijngaarden op twee verschillende plekken. Deels in het lagergelegen Colognola ai Colli, waar de Soave gaarden in het dal staan, of eigenlijk op de rand van een uitgedoofde vulkaan. Wat het terroir een rijke mineraliteit en eigenheid meegeeft. In Cazzano di Tramigna ten noord-oosten van Colognola waar de gaarden op 600 meter hoogte liggen vinden we de Valpolicella gaarden. Daar bestaat de bodem vooral uit stenen van calcaire origine.

Agostino Vicentini maakt wijn van Garganega en Trebbiano di Soave voor het wit en voor de Valpolicella gebruiken ze Corvina, Corvinone en Rondinella. De wijn wordt hier zonder poespas gemaakt. Alles gaat vooral op staal en er wordt ook voor het rood nauwelijks hout gebruikt. Matteo is zelfs van plan om het houtgebruik bijna helemaal uit te bannen.

De wijnen vallen op door hun enorme intensiteit, niet doordat ze dik en breed zijn, maar diep en krachtig in smaak. Lengte en elegantie zijn de sleutelwoorden.

Lees het hele verhaal achter Agostino Vicentini

VENETO

De wijnregio Veneto, gelegen in Noord Italië, tussen het Gardameer en de Adriatische zee kan je grofweg in vier stukken verdelen. Op de uitlopers van de Alpen, waar het nog relatief koel is ligt de Soave regio, beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van voornamelijk Garganega. Noord-Oostelijk daarvan, in de heuvels bij Valdobbiadene ligt het prosecco gebied waar de spumante wijnen vandaan komen. Waar de uitlopers van de Alpen overgaan in de Po-vlakte vind je voornamelijk rode wijnen in het Valpolicella gebied. En dan zijn er nog twee heuvelgebieden die oprijzen uit de Po-vlakte. De Colli Berici en de Colli Euganei.

Lees nu alles over de uiteenlopende gebieden van Veneto

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

Gun jezelf spannende wijn uit Italië