Guiseppe is de Grignolino fluisteraar. Hij heeft echter ook wat rijtjes Chardonnay staan die hij op speciaal verzoek bijna integraal aan de plaatselijke pastoor verkoopt. Kennelijk een dorstig figuur. Toen wij de Sarnì proefden kregen we ook een kleine Openbaring en hebben we heel snel een kleine allocatie weten veilig te stellen van deze fantastische Chardonnay. Verleidelijke neus met rijpe ananas, bruine boter en koele dragon. In de mond lekker rijk sappig, fris, en een minerale lengte die prikkelt en blijft boeien.
PIËMONTE
In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.
Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte
MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK
Gun jezelf spannende wijn uit Italië