PROEFNOTITIE

Vicara geeft de Volpuva een klein likje Freisa mee. Dit geeft het sap net dat randje structuur mee dat Barbera van zichzelf mist. Het verleidelijke paarse fruit krijgt ruggengraat, spierballen en een gezonde blos op de wangen.

Vicara | Barbera Monferrato “Volpuva” 2020

 19,25

Alcoholpercentage
Druivenras,
Type
Wijnregio
Onderscheiding
Wijnproducent

Vicara | Barbera Monferrato “Volpuva” 2020

PROEFNOTITIE

Vicara geeft de Volpuva een klein likje Freisa mee. Dit geeft het sap net dat randje structuur mee dat Barbera van zichzelf mist. Het verleidelijke paarse fruit krijgt ruggengraat, spierballen en een gezonde blos op de wangen.

 19,25

SPECIFICATIES

Alcoholpercentage
Druivenras,
Type
Wijnregio
Onderscheiding
Wijnproducent

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

Gun jezelf spannende wijn uit Italië