PROEFNOTITIE

Alleen van de waardige jaargangen geeft de familie Vallone ook een Riserva uit, die ze maar liefst 48 maanden op grote foeders laten rijpen. 2013 was zo’n mooie jaargang, iets koeler dan gemiddeld wel. Het resultaat mondt uit in een prachtig lineaire, iets elegantere Riserva met meer transparantie en minder nadrukkelijke tannines. Voor Terre Nere begrippen dan. De vaste Terre Nere signatuur van opulent donker fruit en hartige kruidigheid loopt ook in 2013 als een rode draad door de Riserva heen maar beheerst, volwassen en gedistingeerd. 

Terre Nere | Brunello di Montalcino Riserva 2013

 89,95

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

Terre Nere | Brunello di Montalcino Riserva 2013

PROEFNOTITIE

Alleen van de waardige jaargangen geeft de familie Vallone ook een Riserva uit, die ze maar liefst 48 maanden op grote foeders laten rijpen. 2013 was zo’n mooie jaargang, iets koeler dan gemiddeld wel. Het resultaat mondt uit in een prachtig lineaire, iets elegantere Riserva met meer transparantie en minder nadrukkelijke tannines. Voor Terre Nere begrippen dan. De vaste Terre Nere signatuur van opulent donker fruit en hartige kruidigheid loopt ook in 2013 als een rode draad door de Riserva heen maar beheerst, volwassen en gedistingeerd. 

 89,95

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

TOSCANE

Toscane is de bakermat van de schone kunsten in Europa, hier werd de basis gelegd voor de Renaissance. Beroemde kunstenaars zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci trokken Europa na de middeleeuwen uit het duister. Vroeger streden de stadsstaten van Toscanamet elkaar om de macht, nu doen ze dat op het gebied van wijnbouw.

Het lijkt wel alsof elke stad hier beroemde wijnen voortbrengt, met oneindig veel diversiteit. De dorpen Montalcino en Montepulciano wedijveren om de titel “koningin van de wijn”, met respectievelijk Brunello en Vino Nobile. Maar ook in de minder bekende gebieden – Carmignano bijvoorbeeld – maakt men grootse wijnen. Ook het Chianti gebied is weer helemaal terug van weggeweest. Kleine, serieuze producenten werken op de hooggelegen hellingen van Radda, met als resultaat ongeëvenaarde wijnen. Het predicaat “duur en zuur” behoort in Toscana definitief tot het verleden. Al deze wijnen hebben als grote, gemene deler de sangiovesedruif. Solo, maar soms ook bijgestaan door lokale broertjes en zusjes in een blend.

In Carmignano werken ze daarnaast met druivenrassen die verre familie zijn, zoals cabernet sauvignon. Deze uva francesca staat hier al sinds de zeventiende eeuw aangeplant. Wij laten ons voorstaan op producenten die hun sporen ruim hebben verdiend en al jaren tot de absolute top behoren. Verder werken we met een aantal jonge wijnmakers die de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in dit gebied.

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

Niets gevonden.

MEER WIJNEN VAN TERRE NERE

Gun jezelf spannende wijn uit Italië