Shortlist Amsterdam Blauw

 35,00

Type

Beschrijving

In het vierde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks draait het allemaal om geruststellend eten. Culinair journalisten Famke & Floor van Praag verzamelden de beste comfortfoodrecepten van 10 hartverwarmende Amsterdamse restaurants. Van fabuleuze Franse bistrogerechten en boterrijke bordjes troostvoer tot vooruitstrevende creaties die volop vreugde geven.

Boterige sauzen, rijke ragouts en romige risotto’s, maar ook modernere geruststellers: de
42 recepten van de Amsterdamse topchefs in deze Shortlist zijn allemaal even comfortabel. Van de zalvige zalmterrine van Café de Klepel en Rijsels gepocheerde eieren in rodewijnsaus tot Bambino’s courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas.

Dit bijzondere koffietafel-kookboek is een waar eerbetoon aan de meest geliefde comfort-restaurants van de stad. Ouwe getrouwen als Rijsel en Café de Klepel, maar ook geslaagde nieuwkomers als Bambino, Slagerij de Beurs en VRR zijn prachtig in beeld gebracht door topfotografen Petrovsky & Ramone. Het zijn stuk voor stuk oorspronkelijke restaurants waar niet alleen het eten, de bediening en de wijn fantastisch zijn, maar waar je je ook nog eens kunt wentelen in een weldadige sfeer.

Over Shortlist Amsterdam
Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden de (rode) Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en de (groene) groente-Shortlist in november 2020.

Shortlist Amsterdam Blauw

Beschrijving

In het vierde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks draait het allemaal om geruststellend eten. Culinair journalisten Famke & Floor van Praag verzamelden de beste comfortfoodrecepten van 10 hartverwarmende Amsterdamse restaurants. Van fabuleuze Franse bistrogerechten en boterrijke bordjes troostvoer tot vooruitstrevende creaties die volop vreugde geven.

Boterige sauzen, rijke ragouts en romige risotto’s, maar ook modernere geruststellers: de
42 recepten van de Amsterdamse topchefs in deze Shortlist zijn allemaal even comfortabel. Van de zalvige zalmterrine van Café de Klepel en Rijsels gepocheerde eieren in rodewijnsaus tot Bambino’s courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas.

Dit bijzondere koffietafel-kookboek is een waar eerbetoon aan de meest geliefde comfort-restaurants van de stad. Ouwe getrouwen als Rijsel en Café de Klepel, maar ook geslaagde nieuwkomers als Bambino, Slagerij de Beurs en VRR zijn prachtig in beeld gebracht door topfotografen Petrovsky & Ramone. Het zijn stuk voor stuk oorspronkelijke restaurants waar niet alleen het eten, de bediening en de wijn fantastisch zijn, maar waar je je ook nog eens kunt wentelen in een weldadige sfeer.

Over Shortlist Amsterdam
Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden de (rode) Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en de (groene) groente-Shortlist in november 2020.

 35,00

BOEKEN

Bij Enoteca Sprezzatura gaan we verder dan alleen wijnverkoop. We hebben een bijzondere benadering om onze klanten te betrekken en hun passie voor Italiaanse wijnen en heerlijk eten te delen. In onze winkel vind je niet alleen flessen met karaktervolle wijnen, maar ook boeken die de essentie van Italiaanse culinaire kunst vastleggen.

Onze selectie van boeken omvat recepten, culinaire literatuur en inspirerende verhalen die de rijke tradities en smaken van de Italiaanse keuken vieren. We geloven dat de combinatie van goede wijn en goed eten een ervaring is die gedeeld moet worden, en deze boeken dienen als bronnen van inspiratie en kennis voor onze klanten.

Blader door onze biblioteca Sprezzatura en ontdek recepten die passen bij de wijnen die we aanbieden. Leer over de geschiedenis van de Italiaanse keuken en ontdek de geheimen achter enkele van de meest geliefde gerechten.

 Buon viaggio attraverso il mondo del vino e del cibo italiano! (Goede reis door de wereld van Italiaanse wijn en eten!)

BIBLIOTECA SPREZZATURA

GIFTS & ACCESSOIRES

Gun jezelf spannende wijn uit Italië