Een reis naar Italië aan boord van een blauw busje omgebouwd tot stacaravan, met als rode draad de keuken van het vijfde kwartaal : milt, lever, lampredotto, varkenspoten, slachtafval om te bereiden volgens traditionele recepten zoals Romeinse pens of brodettata coratella. In tien maanden onderweg verkenden Valentina Raffaelli en Luca Boscardin het land op zoek naar gastronomische tradities die verband houden met slachtafval , en ze vertellen dit aan de hand van tekeningen, foto’s en regionale recepten.
Valentina en Luca ontmoetten chef-koks, restauranthouders en boeren, ze proefden en kookten, wijdden zich aan die delen die sommigen als ‘verspilling’ zouden kunnen omschrijven en reflecteerden op de rol die traditie kan spelen in de huidige discussie over duurzaamheid. Atypisch kookboek Scarti d’Italia is een onderzoek naar wat we eten en wat we verspillen, een culinair avontuur waarbij niets wordt weggegooid.
BOEKEN
Bij Enoteca Sprezzatura gaan we verder dan alleen wijnverkoop. We hebben een bijzondere benadering om onze klanten te betrekken en hun passie voor Italiaanse wijnen en heerlijk eten te delen. In onze winkel vind je niet alleen flessen met karaktervolle wijnen, maar ook boeken die de essentie van Italiaanse culinaire kunst vastleggen.
Onze selectie van boeken omvat recepten, culinaire literatuur en inspirerende verhalen die de rijke tradities en smaken van de Italiaanse keuken vieren. We geloven dat de combinatie van goede wijn en goed eten een ervaring is die gedeeld moet worden, en deze boeken dienen als bronnen van inspiratie en kennis voor onze klanten.
Blader door onze biblioteca Sprezzatura en ontdek recepten die passen bij de wijnen die we aanbieden. Leer over de geschiedenis van de Italiaanse keuken en ontdek de geheimen achter enkele van de meest geliefde gerechten.
Buon viaggio attraverso il mondo del vino e del cibo italiano! (Goede reis door de wereld van Italiaanse wijn en eten!)