Een reis naar Italië aan boord van een blauw busje omgebouwd tot stacaravan, met als rode draad de keuken van het vijfde kwartaal : milt, lever, lampredotto, varkenspoten, slachtafval om te bereiden volgens traditionele recepten zoals Romeinse pens of brodettata coratella. In tien maanden onderweg verkenden Valentina Raffaelli en Luca Boscardin het land op zoek naar gastronomische tradities die verband houden met slachtafval , en ze vertellen dit aan de hand van tekeningen, foto’s en regionale recepten.
Valentina en Luca ontmoetten chef-koks, restauranthouders en boeren, ze proefden en kookten, wijdden zich aan die delen die sommigen als ‘verspilling’ zouden kunnen omschrijven en reflecteerden op de rol die traditie kan spelen in de huidige discussie over duurzaamheid. Atypisch kookboek Scarti d’Italia is een onderzoek naar wat we eten en wat we verspillen, een culinair avontuur waarbij niets wordt weggegooid.
Scarti d’Italia | Italian Scraps
€ 37,45
aantalPROEFNOTITIE
TypeBoeken