PROEFNOTITIE

Het wat koelere jaar geeft de fameuze ‘Boscarelliaanse’ kruidigheid een extra randje. Wat hetzelfde blijft, zijn de wat overrijpe kersen en een lang en breed mondgevoel.

Download Fiche Technique

 

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2018 Magnum

Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2018 Magnum

 60,70

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Volume
  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2018 Magnum

Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2018 Magnum

PROEFNOTITIE

Het wat koelere jaar geeft de fameuze ‘Boscarelliaanse’ kruidigheid een extra randje. Wat hetzelfde blijft, zijn de wat overrijpe kersen en een lang en breed mondgevoel.

Download Fiche Technique

 

 60,70

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Volume

PODERI BOSCARELLI

De familie De Ferrari werkt op hun kleine ‘poderi’ in Cervognano in het Vino Nobile gebied continu aan de perfectionering van hun wijnen. Zij behoort daardoor al jaren tot de top van het gebied. De broers Luca en Nicolo hebben de taken onderling verdeeld, de een werkt in de kelder en de ander in de wijngaarden. De complexiteit en kruidigheid van het unieke terroir weten ze uitstekend te vangen in hun wijnen van hoofdzakelijk Sangiovese. Aan de ene kant zijn het cuvées met een adellijke uitstraling, anderzijds zijn ze ook landelijk en ongecompliceerd. Kortom, wijnen van Boscarelli zijn stille waters met diepe gronden.

TOSCANE

Toscane is de bakermat van de schone kunsten in Europa, hier werd de basis gelegd voor de Renaissance. Beroemde kunstenaars zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci trokken Europa na de middeleeuwen uit het duister. Vroeger streden de stadsstaten van Toscanamet elkaar om de macht, nu doen ze dat op het gebied van wijnbouw.

Het lijkt wel alsof elke stad hier beroemde wijnen voortbrengt, met oneindig veel diversiteit. De dorpen Montalcino en Montepulciano wedijveren om de titel “koningin van de wijn”, met respectievelijk Brunello en Vino Nobile. Maar ook in de minder bekende gebieden – Carmignano bijvoorbeeld – maakt men grootse wijnen. Ook het Chianti gebied is weer helemaal terug van weggeweest. Kleine, serieuze producenten werken op de hooggelegen hellingen van Radda, met als resultaat ongeëvenaarde wijnen. Het predicaat “duur en zuur” behoort in Toscana definitief tot het verleden. Al deze wijnen hebben als grote, gemene deler de sangiovesedruif. Solo, maar soms ook bijgestaan door lokale broertjes en zusjes in een blend.

In Carmignano werken ze daarnaast met druivenrassen die verre familie zijn, zoals cabernet sauvignon. Deze uva francesca staat hier al sinds de zeventiende eeuw aangeplant. Wij laten ons voorstaan op producenten die hun sporen ruim hebben verdiend en al jaren tot de absolute top behoren. Verder werken we met een aantal jonge wijnmakers die de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in dit gebied.

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN PODERI BOSCARELLI

Gun jezelf spannende wijn uit Italië
 

Geen 18, geen alcohol