Pacher Hof | Private Cuvée Special edition

 175,00

Artikelnummer: 060211XX Categorie: Tags: , , , ,

Al 180 jaar maakt de Familie Huber wijn aan het eind van het Eisacktal in Alto Adige. Andreas Huber bouwt als jongste generatie door op de ervaring van de voorgaande. Hij drukt nu al weer 15 jaar zijn eigen stempel op het wijngoed en experimenteert voortdurend met fermentaties, temperaturen en vaten. Hij groeit nog elk jaar als wijnmaker.
Dit jaar verpakte hij als speciale editie de eerste drie jaargangen van zijn bijzondere exclusieve Private Cuvée in een mooie houten kist. Er zijn er slechts enkele beschikbaar.

In 2014 besloot hij voor het eerst zijn beste Riesling, Kerner en Sylvaner druiven te blenden in zijn Private Cuvée. Het resultaat was voor ons verbluffend. De enorme aromatische expressie die de wijn van Andreas altijd al hebben, maar nu doorspekt met kracht en structuur zonder enige minrealiteit en frisheid te verliezen. Alleen opgevoed op stalen vaten.

De 2015 is heel anders, het warme jaar geeft de wijn nog veel meer tropische tonen en rijkheid, ook wat rokerigs, maar weer die fijnmazige structuur en kracht. Opvoeding deels op acaciahout

2016 is een klassiek jaar, zo’n jaar waar alles op zijn plek valt. Perfecte harmonie en souplesse, Lange rijping op grote houten vaten. Een cadeautje.

Additional Information

Druivenras
Kleur Wit
Regio
Smaakprofiel Aromatisch, intens en rijk
Type Droog
Wijnproducent
Menu
 

Geen 18, geen alcohol