PROEFNOTITIE

Nicola Gatta | Franciacorta “Molener Extra Brut 90 Lune”

 83,75

Wijnproducent
Volume
Alcoholpercentage
Wijnregio

Nicola Gatta | Franciacorta “Molener Extra Brut 90 Lune”

PROEFNOTITIE

 83,75

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Volume
Alcoholpercentage
Wijnregio

NICOLA GATTA

Wat hebben wij een ontzettend toffe tijd gehad bij dat wijnhuis van Nicola! In februari 2023 hebben we hem ontmoet en ik kan je vertellen, deze gast is echt een passievolle baas als het op wijn aankomt. Het wijnhuis ligt in Gussago, een dorpje op de grens van Franciacorta en man, wat is dat een mooie plek! Het is daar zo’n 400 meter boven de zeespiegel en het uitzicht is fantastisch.

Nicola is niet bepaald een saaie gast. Hij heeft besloten om niet deel te nemen aan de DOCG Franciacorta, zodat hij zichzelf niet hoeft te beperken en volledig zijn eigen ding kan doen. En dat doet hij zeker! Gussago heeft namelijk een speciaal terroir met pure kalksteen en dat geeft de wijnen zo’n spanning en levendigheid, dat wil je niet missen. Nicola maakt voornamelijk mousserende wijnen (spumantes) van Pinot Noir en Chardonnay.

Het beste van alles is dat Nicola een echte ambachtsman is. Hij laat de natuur haar gang gaan en vinifieert uitsluitend met spontane fermentaties. Hij gebruikt geen sulfieten, geen filters of klaringen en hij laat de wijn gewoon zijn eigen gang gaan. En man, man, man, wat een verschil maakt dat!

MEER WIJNEN VAN NICOLA GATTA

Gun jezelf spannende wijn uit Italië