PROEFNOTITIE

Deze field blend is een allegaartje van witte druiven. Rijtje Fiano, stukje Moscato, hoekje met Malvasia en Trebbiano. Lisa besloot om ze samen te vinifiëren, waarbij elk druivenras wordt toegevoegd als ze perfect rijp is. Tijdens dit proces wat anderhalve maand in beslag neemt blijft de wijn op de schillen. Het resultaat is een schitterende oranje wijn met heldere citrustonen, rijpe nectarine, een zweem groene thee, beetje grip en een spatzuivere structuur. Oranje wijn van wereldklasse waar we slechts een paar doosjes van kunnen kopen.

Morella | Bianco “Un Mese e Mezzo” 2021

 32,00

Jaargang
Wijnregio
Type
Volume
Alcoholpercentage
Onderscheiding

Morella | Bianco “Un Mese e Mezzo” 2021

PROEFNOTITIE

Deze field blend is een allegaartje van witte druiven. Rijtje Fiano, stukje Moscato, hoekje met Malvasia en Trebbiano. Lisa besloot om ze samen te vinifiëren, waarbij elk druivenras wordt toegevoegd als ze perfect rijp is. Tijdens dit proces wat anderhalve maand in beslag neemt blijft de wijn op de schillen. Het resultaat is een schitterende oranje wijn met heldere citrustonen, rijpe nectarine, een zweem groene thee, beetje grip en een spatzuivere structuur. Oranje wijn van wereldklasse waar we slechts een paar doosjes van kunnen kopen.

 32,00

SPECIFICATIES

Jaargang
Wijnregio
Type
Volume
Alcoholpercentage
Onderscheiding

MORELLA

Lisa Gilbee komt van origine uit Australië. In 1992 vertrok ze naar Italië voor een stage bij Castello di Ama in Toscane. Daar verloor ze voorgoed haar hart aan de Italiaanse wijn. Vervolgens werkte Lisa bij verschillende grote wijnbedrijven verspreid over Italië. Uiteindelijk kwam ze uit in Puglia waar ze haar huidige man Gaetano Morella ontmoette.

Gaetano is de zoon van een druiventeler. Het duo besloot in de gemeente Manduria wijn te gaan maken van bush vines – 40 tot 80 jaar oude Primitivostokken, vaak nog van oorspronkelijke klonen. De eerste jaargang van hun wijnen was 2001. Deze wijnen vielen zo goed in de smaak dat Lisa en Gaetano meer oude wijngaarden aankochten. Die waren toen nog in overvloed beschikbaar. Manduria wordt door oenologen gezien als de beste plek om Primitivo te verbouwen. De stokken staan in een grondsoort die lokaal Terre Rosso wordt genoemd. De toplaag van zo’n dertig a veertig centimeter bestaat uit rode klei. Daaronder is de bodem van kalk en zeebodemafzetting. Er staat voornamelijk Primitivo aangeplant,  maar er staat ook Negroamaro, Petit Verdot en Malbec.

Lees meer over het wijnhuis Morella

PUGLIA

Puglia staat ook wel bekend als de Cote d’Azur van Italië: eindeloze stranden, afgewisseld met steden en dorpjes die een rijke historie hebben. Puglia ligt in de hak van Italië. Het is een grotendeels verlaten gebied met landbouwbedrijven en enorme olijfboomgaarden. Deze olijfgaarden staan tussen natuurstenen muurtjes en er heerst een enorme rust. Het is heet in Puglia, heel erg heet. Dat verklaart waarschijnlijk ook de rust die er heerst, mensen blijven liever binnen in hun relatief koele huizen.

Het klimaat in Puglia is eigenlijk te heet om goede wijn te produceren. Tenminste, als je je niet aan de regels houdt.

Lees nu alles over onze kijk op Puglia

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN MORELLA

Gun jezelf spannende wijn uit Italië