Op 700 meter boven zeeniveau, onder toeziend oog van de Etna is de plek waar lichte elegantie en serieuze structuur samenkomen. San Teodoro is de “instapwijn” van Massimo Lentsch maar heeft alles wat je zoekt in een wijn. Rood kersenfruit, finesse, specerijen, heldere mineralen, ziltigheid en vulkanische pittigheid. De tannines zijn ragfijn en geven houvast en lengte.
SICILIË
Sicilië is het het eiland dat een schop lijkt te krijgen van de laars van Italië. Het eiland heeft een zeer rijke geschiedenis en heeft vele veldslagen en overheersers gekend: Grieken, Gothen en Arabieren hebben allemaal kortere of langere tijd geheerst op het eiland. En bijna allemaal hebben ze hun sporen nagelaten in kunst, architectuur, irrigatiesystemen en in de keuken.
Sicilië is altijd bekend geweest om zijn vruchtbare gronden en geschiktheid voor het verbouwen van allerhande gewassen. Er wordt wel gezegd dat de wijnbouw in Italië vanuit Sicilië is ontstaan. In het oosten van het eiland ligt de Val Dèmone, rond de stad Catania, deze wordt gedomineerd door de actieve vulkaan de Etna. Op de hellingen van deze vulkaan staan de wijngaarden in het zwarte vulkanisch zand. In Het zuid-westen van het eiland in de Val di Noto, rondom de stad Vittoria.
Daar vind je in de zandbodems de eerste DOCG wijn van het eiland de Cerasuolo di Vittoria. In de punt van het oosten ligt de Val di Mazara. Rondom de steden Palermo, Marsala en Agrigento en het eilandje Pantelleria.
Lees meer over Sicilië
