PROEFNOTITIE

De overtreffende Timorassotrap vonden we bij Luigi in zijn Filari di Timorasso 2017. Deze Timorasso heeft in het kwadraat wat de basisversie ook al kenmerkt. Kruidig geel fruit, wat voller en rijker en toch met een mooie frisheid. En een heerlijk lange afdronk.

Download Fiche Technique

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Luigi Boveri | Filari di Timorasso 2017

Luigi Boveri | Filari di Timorasso 2017

 41,60

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Onderscheiding
Volume
  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Luigi Boveri | Filari di Timorasso 2017

Luigi Boveri | Filari di Timorasso 2017

PROEFNOTITIE

De overtreffende Timorassotrap vonden we bij Luigi in zijn Filari di Timorasso 2017. Deze Timorasso heeft in het kwadraat wat de basisversie ook al kenmerkt. Kruidig geel fruit, wat voller en rijker en toch met een mooie frisheid. En een heerlijk lange afdronk.

Download Fiche Technique

 41,60

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Onderscheiding
Volume

LUIGI BOVERI

Buiten de gebaande paden van Piemonte ligt de Colli Tortonesi. Het ligt in het oosten van Piemonte. Hier is de cantina van Luigi Boveri en zijn familie gevestigd. Samen met de beroemdere Walter Massa is Luigi de protagonist van de regio. Samen zetten ze het druivenras Timorasso weer op de kaart. Daar kwamen we ook voor toen we Luigi voor het eerst bezochten. Maar bij het proeven van zijn wijnen viel ons ook de prachtige Barbera’s op.

De hogere cuvees zijn vaak gemaakt van wijngaarden van wel 100 jaar oud, maar ook met zijn instap Barbera laten Luigi zien dat hij een meester is met Barbera. Luigi zelf is heel gewoon gebleven en meer een contadino dan een eloquent wijnmaker zijn wijnen hebben echter een flinke verfijning die je op het eerste gezicht niet zo bij hem verwacht. Hij is ontzettend gastvrij en de maatstaf voor de regio.

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN LUIGI BOVERI

Gun jezelf spannende wijn uit Italië