Simone is er weer in geslaagd om een bijzonder frisse Vernaccia te maken. Delicaat en verfijnd. Denk aan wilde perzik, rauwe amandel en vers gesneden venkel.
Proefnotitie De Grote Hamersma
“San Gimignano. Het Manhattan van de Middeleeuwen. Vanwege zijn hoge torens uit lang vervlogen tijden. Kortom, toeristentrekpleister.
Is er wat te drinken? Zekers. Vooral wit. Maar dat is niet altijd even goed. Torenhoge verwachtingen worden op de terrasjes algauw met de grond gelijkgemaakt. Slap, doorsnee, saai. Uitzonderingen? Zeker. Zoals altijd, zouden we bijna zeggen.
Tenuta Le Calcinaie Toonaangevend producent met zijn wijngaarden vier kilometer buiten San Gimignano. De grond ter plekke: vanwege de grote hoeveelheid aanwezige schelpen, kalkrijk, calcair: Calcinaie…
Levert zodoende een heuse vin de terroir op. Amandeltjes, wilde pezrik, zachte kruiderij, venkel natuurappel, rust in de mond.”