Istine | Chianti Classico Riserva “Levigne” 2013

 38,85

Regio: Toscane
Land: Italië
Druif: Sangiovese
Jaar: 2013
Soort: Rood
Maat: 75cl
Alcohol: 13,5%
Serveertemperatuur: 14 C

Artikelnummer: 10120313 Categorie: Tags: , , , , ,

De topcuvee van Angela Fronti is er een om in te lijsten. Dit is een selectie van de beste delen van de verschillende wijngaarden. Het sap is apart gevinifieerd en heeft in alle rust op grote foeders tot ontwikkeling kunnen komen. Vervolgens zijn de wijnen samengevoegd tot deze parel van Radda in Chianti. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat we 3 jaargangen hebben weten te bemachtigen. Hieronder onze proefnotities:

2012: Robijnrode kleur met terracotta gloed, in de neus kersen, vleugje teer, kreupelhout, umami en aarde. In de mond een zeer elegante frisheid met weer kersenfruit maar zeker ook die typische aardse Chianti tonen en mooie ouderingstonen van gedroogd vlees en cepes. Galmt nog minutenlang na.

2013: In de neus duidelijk lavas maar ook gedroogde ham, amandelspijs, en de verleiding van kersenlikeur. In de mond veel frisheid en flinke grip. Deze jaargang is nog aan de jonge kant en kan nog wel een paar jaar in de kelder gekoesterd worden.

2015: Donkerder en paarser van kleur. Verreweg de meest florale van de drie jaargangen. Mint, eucalyptus, paarse bloemen en fluisterende specerijen in de neus. In de mond laat deze 2015 haar spierballen rollen met zinderende zuren, energieke kracht en jeugdige tannines. Dit is nu al heel erg lekker maar wordt alleen maar beter na een paar jaar bezinning in de kelder.

 

Additional Information

Alcoholpercentage 13,5
Druivenras
Kleur Rood
Regio
Smaakprofiel Elegant, fris en aards
Type Biologisch
Droog
Wijnproducent
 

Geen 18, geen alcohol