PROEFNOTITIE

Guido Porro staat bij ons al langer bekend als “de druivenfluisteraar”. We zijn erg verheugd dat Guido naast Nebbiolo en Dolcetto nu ook de taal van de Barbera druif verstaat. Het paarse fruit woekert maar wordt in het gareel gehouden door serieuze zuren en een kruidige, donkere materie. Geweldige wijn voor een klein prijsje.

Guido Porro | “Santa Catherina” Barbera d’Alba 2021

 20,45

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Alcoholpercentage

Guido Porro | “Santa Catherina” Barbera d’Alba 2021

PROEFNOTITIE

Guido Porro staat bij ons al langer bekend als “de druivenfluisteraar”. We zijn erg verheugd dat Guido naast Nebbiolo en Dolcetto nu ook de taal van de Barbera druif verstaat. Het paarse fruit woekert maar wordt in het gareel gehouden door serieuze zuren en een kruidige, donkere materie. Geweldige wijn voor een klein prijsje.

 20,45

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Alcoholpercentage

GUIDO PORRO

Sommige mensen regeren in stilte. In hun eigen hoekje van een regio maken ze onverstoorbaar hun wijnen. Hoog gewaardeerd door hun collega’s, maar voor de buitenwereld onbekend. De familie Porro is zo’n producent. Al zes generatie verbouwen ze druiven in Serralunga in Piemonte. Sinds de jaren 70 bottelen ze zelf hun wijnen. Ze zijn deel van de wijngaard, familie van elkaar. Nebbiolo, barbera en dolcetto zitten in hun DNA.

De kleine opbrengst van zo’n 25.000 flessen is sneller uitverkocht dan de kaartjes voor Lowlands. Er is voor Guido dus ook eigenlijk geen reden om op zoek te gaan naar meer bekendheid. Gelukkig kregen we een vinger tussen de deur. Sterker nog, de deur stond gewoon open. Guido en zijn vrouw zijn zeer hartelijke mensen en verwelkomen al hun bezoek met evenveel enthousiasme. Eenzelfde enthousiasme voel je als je de wijnen proeft.

Lees meer over het wijnhuis Guido Porro

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN GUIDO PORRO

Gun jezelf spannende wijn uit Italië