PROEFNOTITIE

De Monvigliero wijngaard is één van de beroemdste wijngaarden van Barolo. Sinds het begin van Barolo wedijverend met de Cannubi wijngaard in de buurt van het dorp Barolo als het gaat om de beste plek voor de nebbiolo druif. De Monvigliero van Alessandria is zo klassiek als maar zijn kan. Donkere kersen, wilde aardbeien en een geweldige mineraliteit, zorgen voor een frisse bries in een bos vol met kruiden. De zachte maar toch sterke tannines geven spanning en sensatie. Dat wordt smullen! Nu of over een paar jaar.

Download Fiche Technique

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Fratelli Alessandria | Barolo “Monvigliero” 2017

Fratelli Alessandria | Barolo “Monvigliero” 2017

 81,30

Jaargang
Wijnregio
Druiven
Type
Onderscheiding,
Volume
  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Fratelli Alessandria | Barolo “Monvigliero” 2017

Fratelli Alessandria | Barolo “Monvigliero” 2017

PROEFNOTITIE

De Monvigliero wijngaard is één van de beroemdste wijngaarden van Barolo. Sinds het begin van Barolo wedijverend met de Cannubi wijngaard in de buurt van het dorp Barolo als het gaat om de beste plek voor de nebbiolo druif. De Monvigliero van Alessandria is zo klassiek als maar zijn kan. Donkere kersen, wilde aardbeien en een geweldige mineraliteit, zorgen voor een frisse bries in een bos vol met kruiden. De zachte maar toch sterke tannines geven spanning en sensatie. Dat wordt smullen! Nu of over een paar jaar.

Download Fiche Technique

 81,30

SPECIFICATIES

Jaargang
Wijnregio
Druiven
Type
Onderscheiding,
Volume

FRATELLI ALESSANDRIA

In 2009 ontmoetten we de familie Alessandria voor het eerst. We waren op zoek naar de nieuwe generatie Barolo producenten. En vonden bij Fratelli Alessandria precies wat we zochten. Fratelli Alessandria is van de oude stempel. In hun statige familieboerderij in Verduno  maken ze wijn volgens ouderwetse signatuur.

De kelders staan vol met betonnen fermentatiekuipen en foeders (grote vaten) van Sloveens eiken en Frans eiken. Minimale houtinvloed dus, dit om de maximale expressie van hun wijngaarden tot uiting te laten komen.

Het werk in de kelder is gericht op minimale interventie, de fermentatie is spontaan de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. In de wijngaarden is wel veel veranderd. Er vind een strenge selectie an het fruit plaats en er wordt alles aan gedaan het fruit perfect rijp te oogsten.

Fratelli Alessandria hebben een aantal wijngaarden rondom Verduno, hier komen de lichte en elegante Brolo’s vandaan.

Lees meer over het wijnhuis Fratelli Alessandria

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN FRATELLI ALESSANDRIA

Gun jezelf spannende wijn uit Italië
 

Geen 18, geen alcohol