PROEFNOTITIE

Giancarlo wilde graag een bijzondere wijn maken Iets wat Filadoro zou onderscheiden van de rest. Hij besloot een deel van de mooiste druiven te laten hangen zodat ze geïnfecteerd werden door de nobele rot. Daarna worden de druiven geoogst en op staal vergist. Dan krijgt de wijn nog 6 maanden battonage op zijn gist. Dit geeft een rijke complexe, brede en gelaagde Fiano, inderdaad niet te vergelijken met anderen.

Download Fiche Technique

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Filadoro | Fiano di Avellino “Santari” 2018

Filadoro | Fiano di Avellino “Santari” 2018

 22,35

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

Uitverkocht

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Filadoro | Fiano di Avellino “Santari” 2018

Filadoro | Fiano di Avellino “Santari” 2018

PROEFNOTITIE

Giancarlo wilde graag een bijzondere wijn maken Iets wat Filadoro zou onderscheiden van de rest. Hij besloot een deel van de mooiste druiven te laten hangen zodat ze geïnfecteerd werden door de nobele rot. Daarna worden de druiven geoogst en op staal vergist. Dan krijgt de wijn nog 6 maanden battonage op zijn gist. Dit geeft een rijke complexe, brede en gelaagde Fiano, inderdaad niet te vergelijken met anderen.

Download Fiche Technique

 22,35

Uitverkocht

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

FILADORO

Er gebeurt een boel in Campania. Steeds meer wijnboeren die voorheen hun druiven verkochten aan coöperaties of aan grote producenten besluiten, dankzij het succes van collega’s om zelf wijn te gaan maken. In 2011 kwamen we Filadoro op het spoor. Een project van Giancarlo Ioanna en zijn zwagers: de gebroeders Leporo.

Bij de eerste ontmoeting kwam ik slecht uit mijn woorden in het Italiaans. Giancarlo liet me even proberen en vroeg toen in het Engels met een enorm Midlands accent of dat wellicht eenvoudiger was. Hij bleek tot zijn 8ste in Engeland te hebben gewoond.  Zijn familie heeft een aantal hectaren wijngaard in Lapio. In het verleden verkochten ze net als anderen al het fruit aan een grote producent uit de omgeving. Maar ze besloten in 2008 om een deel van het fruit zelf te vinifieren en te bottelen. Ze zetten hoog in en alleen het beste is goed genoeg.

Lees alles over het wijnhuis Filadoro

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN FILADORO

Gun jezelf spannende wijn uit Italië
 

Geen 18, geen alcohol