PROEFNOTITIE

Elena Fucci | Aglianico del Vulture “Titolo Amphora” 2020

 60,75

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Onderscheiding

Elena Fucci | Aglianico del Vulture “Titolo Amphora” 2020

PROEFNOTITIE

 60,75

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Onderscheiding

ELENA FUCCI

Aanvankelijk verkocht de opa van Elena Fucci de druiven van zijn bijzondere wijngaard aan Paternoster, een grote wijnproducent uit de buurt. Maar sinds Elena haar oenologenexamen heeft gehaald, maakt ze zelf wijn op het familielandgoed. En met succes. Er is nog geen jaar voorbijgegaan, in de ruim tien jaar dat ze aan het roer staat, dat Elena Fucci niét de hoogste onderscheiding kreeg voor haar imposante Aglinico del Vulture Titolo.

Lees alles over het wijnhuis Fucci

BASILICATA

Basilicata ligt onderin de hak van Italië, tussen Campania en Puglia. Het gebied heeft twee kustlijnen met prachtige, oude dorpjes en ruïnes. Het is een van de dunst bevolkte regio’s van Italië, het lijkt alsof er nauwelijks iets te doen is. Als je door Basilicata reist, ervaar je verschillende landschappen: eindeloos uitgestrekt, of juist enorm bergachtig. Het zijn indrukwekkende beelden die doen denken aan de grootsheid van Amerika of Afrika.

Dat het gebied zo is uitgestorven, komt mede door het klimaat. Er valt niet veel regen, de zomers zijn overwegend droog. Behalve als je de krater van de Monte Vulture binnenrijdt, daar is ineens alles groen. Op deze vulkanische bodem staan wijngaarden aangeplant die indrukwekkende wijnen voortbrengen. De lokale wijnboeren zijn zeer trots op hun wijnen gemaakt van aglianico del Vulture.

MEER WIJNEN VAN ELENA FUCCI

Gun jezelf spannende wijn uit Italië