PROEFNOTITIE

Klassiek gemaakt, met lange inweking op de  schillen tot wel 90 dagen en rijping op grote houten foeders (25 hl). En ook nog eens uit het vooral voor nebbiolo mooie jaar 2016. Dan krijg je ingetogen kracht, een enorme lengte en intensiteit en is het alsof je van een rozentuin naar een veld vol donkere kersen wandelt. En vice versa.

Download Fiche Technique

Castello di Verduno | Barolo Massara 2018

 77,95

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

Castello di Verduno | Barolo Massara 2018

PROEFNOTITIE

Klassiek gemaakt, met lange inweking op de  schillen tot wel 90 dagen en rijping op grote houten foeders (25 hl). En ook nog eens uit het vooral voor nebbiolo mooie jaar 2016. Dan krijg je ingetogen kracht, een enorme lengte en intensiteit en is het alsof je van een rozentuin naar een veld vol donkere kersen wandelt. En vice versa.

Download Fiche Technique

 77,95

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

CASTELLO DI VERDUNO

Castello di Verduno is gevestigd in het Noorden van het Barolo gebied in het plaatsje Verduno. Toch maken ze zowel Barolo als Barbaresco. Dat komt door het huwelijk van Gabriella Burlotto en Franco Bianco. De Burlotto familie kocht in 1909 het Castello van het Huis van Savoie, zij maakten hier al wijnen sinds midden 18de eeuw. Franco komt uit een familie die al vier generaties wijn maakt in Barbaresco. Na het huwelijk hebben ze beiden domeinen samengevoegd tot Castello di Verduno. De Barbaresco’s worden nog wel gevinifieerd in de kelder in Barbaresco, anders mag het geen Barbaresco heten.

De flesrijping vind wel plaats in de kelders in Verduno. In 2000 begon de huidige jonge, en zeer getalenteerde wijnmaker, Mario Andrion bij het Castello. Onder zijn leiding is het domein uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers in niet alleen Verduno, maar ook de rest van Piemonte. Wellicht niet qua formaat maar wel qua respect en filosofie.

Lees meer over het wijnhuis Castello di Verduno

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN CASTELLLO DI VERDUNO

Gun jezelf spannende wijn uit Italië