Amarone is geheel van passito druiven gemaakt. Het ligt in de stijl van ca’Rugate om niet door te slaan op de droogzolder en dubbeldikke overzoete molotov cocktail in de fles te stoppen. Deze Amarone heeft een fantastische frisheid die de wijn een verdiende plek geeft naast allerlei hoofdgerechten en kazen. Het drogen heeft niet alleen voor volume gezorgd, maar een waarlijk complexe wijn opgeleverd. Je neus blijft zoeken naar cocos, sottobosco, rijp rood fruit, chocolade, crema van yirgacheffe espresso.
Zeer aan te raden als je van atletische power kunt genieten en anabole drugs te veel van het goede vindt.
Zeer aan te raden voor het Umami effect.
CA’RUGATE
Ca Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Michele Tessari stuwt het bedrijf op tot grote hoogte en is voortdurend aan het innoveren en het gamma aan het uitbreiden met weer meer bijzondere wijnen. Ca Rugate is flink gegroeid de afgelopen jaren en ze maken ondertussen meer dan 500.000 flessen. Toch verliezen de wijnen hun karakter en persoonlijkheid niet.
Vroeger maakte Ca’ Rugate vooral witte wijn in het Soave gebied van hun lievelingsdruif de Garganega. Ze hebben hier al vele prijzen mee gewonnen, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. In het begin van deze eeuw heeft Ca’ Rugate daarom wijngaarden voor rode wijn aangekocht in het Valpolicella gebied. Ook hierin verstaan ze hun vak, deze rode wijnen onderscheiden zich door frisheid en elegantie. De cuvées Ripasso en Amarone zijn vol en geconcentreerd. Maar door de opwekkende zuren zijn ze boven alles heel prettig drinkbaar en in het geheel niet vermoeiend. De amarone komt van een van de hoogst gelegen wijngaarden in het Valpolicella gebied en dat zorgt voor een onalledaagse frisse stijl.
Lees meer over het wijnhuis Ca’Rugate
VENETO
De wijnregio Veneto, gelegen in Noord Italië, tussen het Gardameer en de Adriatische zee kan je grofweg in vier stukken verdelen. Op de uitlopers van de Alpen, waar het nog relatief koel is ligt de Soave regio, beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van voornamelijk Garganega. Noord-Oostelijk daarvan, in de heuvels bij Valdobbiadene ligt het prosecco gebied waar de spumante wijnen vandaan komen. Waar de uitlopers van de Alpen overgaan in de Po-vlakte vind je voornamelijk rode wijnen in het Valpolicella gebied. En dan zijn er nog twee heuvelgebieden die oprijzen uit de Po-vlakte. De Colli Berici en de Colli Euganei.
Lees nu alles over de uiteenlopende gebieden van Veneto
