PROEFNOTITIE

Taurasi wordt ook wel de Barolo van het zuiden genoemd. Vanwege de verwantschap van de beide druivenrassen waar deze wijnen van gemaakt zijn. Nebbiolo voor Barolo en aglianico voor de Taurasi. De aglianico geeft wijnen veel kleur en kracht. Barolo heeft vaak meer finesse. Wel hebben ze beiden flinke tannines en zuren. Dat kan bij de aglianico wel eens wat verkeerd uitpakken. Dan is de wijn wat brokkelig en hard. Overdreven, met te veel paars fruit, inkt en looien. Bij de Taurasi van Calafè gaat echter de vergelijking wel op. Op de eerste plaats: het is grote wijn net als Barolo dat is. Krachtig en gestructureerd, met veel lagen en hoekjes waar je oneindig in kunt blijven speuren. Kruidig, wat leer, maar ook florale tonen. Een stevige jongen, maar ook gepolijst en vol fruit. Grootse ervaring en de naam Taurasi waard.

Download Fiche Technique

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Calafè | Taurasi 2017

Calafè | Taurasi 2017

 27,10

Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Calafè | Taurasi 2017

Calafè | Taurasi 2017

PROEFNOTITIE

Taurasi wordt ook wel de Barolo van het zuiden genoemd. Vanwege de verwantschap van de beide druivenrassen waar deze wijnen van gemaakt zijn. Nebbiolo voor Barolo en aglianico voor de Taurasi. De aglianico geeft wijnen veel kleur en kracht. Barolo heeft vaak meer finesse. Wel hebben ze beiden flinke tannines en zuren. Dat kan bij de aglianico wel eens wat verkeerd uitpakken. Dan is de wijn wat brokkelig en hard. Overdreven, met te veel paars fruit, inkt en looien. Bij de Taurasi van Calafè gaat echter de vergelijking wel op. Op de eerste plaats: het is grote wijn net als Barolo dat is. Krachtig en gestructureerd, met veel lagen en hoekjes waar je oneindig in kunt blijven speuren. Kruidig, wat leer, maar ook florale tonen. Een stevige jongen, maar ook gepolijst en vol fruit. Grootse ervaring en de naam Taurasi waard.

Download Fiche Technique

 27,10

SPECIFICATIES

Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume

CALAFÈ

Ik ben groot fan van Greco di Tufo. En sinds kort groot fan van Benito Petrillo en zijn micro Azienda: Calafè. Benito en ik delen dan ook onze passie voor Greco di Tufo.

In Campania waar de Greco vandaan komt wordt altijd de Fiano als de nummer één gezien. De druif met de meeste complexiteit en spanning. Ik denk daar al enige tijd het mijne van, zeker vanwege het feit dat ik Greco’s heb geproefd (en geïmporteerd) die ik fenomenaal vond. Maar het is inderdaad niet makkelijk om echt goede Greco te vinden. Het doet mij een beetje denken aan een uitspraak van Michael Broadbent een beroemde wijnkenner uit Engeland. Hij zei ooit: You can drink a beautiful claret (Bordeaux) every day, but you only drink great Burgundy once in your life.” Zo lijkt het ook met Greco en Fiano gesteld. Fiano van hoge kwaliteit vind je makkelijker dan Greco.

Lees alles over het wijnhuis Calafè

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN CALAFÈ

Gun jezelf spannende wijn uit Italië