PROEFNOTITIE

Ca’ Rugate heeft een grote liefde voor het maken van Spumante metodo classico wijnen. Met de Amedeo voegen ze een nieuwe loot toe aan de stam. De wijn genoemd naar eerstgeborene van oenoloog en eigenaar Michele Tessari is gemaakt van de druivensoort Durella. Deze druivensoort heeft van zichzelf al flinke zuren. Toch besloten ze bij Ca’ Rugate de Amedeo niet te doseren. Dit resulteert in een strak droge, minerale spumante met prachtige rijpingstonen. Wederom een bewijs dat bubbelwijnen niet per se uit de Champagne hoeven te komen.

Download Fiche Technique

Ca’ Rugate | “Amedeo” Lessini Durello Riserva 2017 Magnum

 59,40

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras,
Type
Onderscheiding
Volume

Uitverkocht

Ca’ Rugate | “Amedeo” Lessini Durello Riserva 2017 Magnum

PROEFNOTITIE

Ca’ Rugate heeft een grote liefde voor het maken van Spumante metodo classico wijnen. Met de Amedeo voegen ze een nieuwe loot toe aan de stam. De wijn genoemd naar eerstgeborene van oenoloog en eigenaar Michele Tessari is gemaakt van de druivensoort Durella. Deze druivensoort heeft van zichzelf al flinke zuren. Toch besloten ze bij Ca’ Rugate de Amedeo niet te doseren. Dit resulteert in een strak droge, minerale spumante met prachtige rijpingstonen. Wederom een bewijs dat bubbelwijnen niet per se uit de Champagne hoeven te komen.

Download Fiche Technique

 59,40

Uitverkocht

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras,
Type
Onderscheiding
Volume

CA’RUGATE

Ca Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Michele Tessari stuwt het bedrijf op tot grote hoogte en is voortdurend aan het innoveren en het gamma aan het uitbreiden met weer meer bijzondere wijnen. Ca Rugate is flink gegroeid de afgelopen jaren en ze maken ondertussen meer dan 500.000 flessen. Toch verliezen de wijnen hun karakter en persoonlijkheid niet.

Vroeger maakte Ca’ Rugate vooral witte wijn in het Soave gebied van hun lievelingsdruif de Garganega. Ze hebben hier al vele prijzen mee gewonnen, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. In het begin van deze eeuw heeft Ca’ Rugate daarom wijngaarden voor rode wijn aangekocht in het Valpolicella gebied. Ook hierin verstaan ze hun vak, deze rode wijnen onderscheiden zich door frisheid en elegantie. De cuvées Ripasso en Amarone zijn vol en geconcentreerd. Maar door de opwekkende zuren zijn ze boven alles heel prettig drinkbaar en in het geheel niet vermoeiend. De amarone komt van een van de hoogst gelegen wijngaarden in het Valpolicella gebied en dat zorgt voor een onalledaagse frisse stijl.

Lees meer over het wijnhuis Ca’Rugate

VENETO

De wijnregio Veneto, gelegen in Noord Italië, tussen het Gardameer en de Adriatische zee kan je grofweg in vier stukken verdelen. Op de uitlopers van de Alpen, waar het nog relatief koel is ligt de Soave regio, beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van voornamelijk Garganega. Noord-Oostelijk daarvan, in de heuvels bij Valdobbiadene ligt het prosecco gebied waar de spumante wijnen vandaan komen. Waar de uitlopers van de Alpen overgaan in de Po-vlakte vind je voornamelijk rode wijnen in het Valpolicella gebied. En dan zijn er nog twee heuvelgebieden die oprijzen uit de Po-vlakte. De Colli Berici en de Colli Euganei.

Lees nu alles over de uiteenlopende gebieden van Veneto

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN CA’RUGATE

Gun jezelf spannende wijn uit Italië