PROEFNOTITIE

Vlierbloesem, dille, witte druiven, goeie zuren, laag alcoholgehalte, zeer hoog pleziergehalte. Deze wijn heeft alles wat een goede Moscato d’Asti moet hebben!

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Nieuwe Wijnen
  5. 499 | Moscato d’Asti 2021

499 | Moscato d’Asti 2021

 15,80

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Alcoholpercentage

Uitverkocht

  1. Home
  2. Winkel
  3. Alle Wijnen
  4. Nieuwe Wijnen
  5. 499 | Moscato d’Asti 2021

499 | Moscato d’Asti 2021

PROEFNOTITIE

Vlierbloesem, dille, witte druiven, goeie zuren, laag alcoholgehalte, zeer hoog pleziergehalte. Deze wijn heeft alles wat een goede Moscato d’Asti moet hebben!

 15,80

Uitverkocht

SPECIFICATIES

Wijnproducent
Jaargang
Wijnregio
Druivenras
Type
Volume
Alcoholpercentage

499

499 is misschien niet echt een sexy naam, maar het getal geeft de hoogte weer waarop de wijngaarden liggen, wat redelijk hoog is voor Piemontese begrippen. Een van de eigenaren en de wijnmaker is Mario Andrion die ook bij Castello di Verduno verantwoordelijk is voor de wijnen.

Samen met Gabriele Sarafini begon hij een paar jaar geleden met het maken van Freisa en Moscato van de wijngaarden van de familie van Gabriele. Gabriele was jarenlang Mario zijn rechterhand bij het wijngaardbeheer van het Castello. Wat begon als een paar barriques in de kelder van het Castello is nu uitgegroeid tot een kleine operatie in het dorpje Camo.

Camo is gelegen in het hart van het Moscato d’Asti gebied ten oosten van Barbaresco. Het gebied kent voornamelijk een aantal “wijnfabrieken” waar de boeren hun druiven aan verkopen en waar dan de zoete dessertwijn Moscato d’Asti van wordt gemaakt. Het aantal zelf bottelende boeren is klein en het aantal boeren die er Freisa bottelt is bijna nihil. Na wat experimenteren ontdekte Mario echter dat Freisa een ongekend potentieel heeft.

Lees meer over het wijnhuis 499

PIËMONTE

In de afgelopen tien jaar heb ik veel zien veranderen in deze streek. Er werd toen nog uitgebreid met barriques gewerkt en rotofermentatie om veel kleur te extraheren. Er werd praktisch neergekeken op ouderwets werkende producenten. Nu tien jaar later zien je dat de grote foeders weer helemaal terug zijn en de meeste producenten wel ingezien hebben dat te veel hout de nebbiolodruif vaak in de weg zit. Ook de houdbaarheid van deze modern gemaakte wijnen bleek verbluffend kort te zijn. De grootste revolutie bleek uiteindelijk het werk in de wijngaard te zien.

Lees nu alles over onze kijk op Piëmonte

MENSEN DIE DEZE WIJN DRONKEN, KOCHTEN OOK

MEER WIJNEN VAN 499

Gun jezelf spannende wijn uit Italië