ENOTECA SPREZZATURA

In december 2011 openden we voor het eerst de deuren van onze Enoteca in de Czaar Peterstraat. Deze straat had een flinke renovatie ondergaan en veranderde van een donkere en ongezellige plek in een uitnodigende omgeving. De Czaar Peterstraat groeide uit tot een gevestigde ondernemersstraat in Amsterdam Oost, met een diversiteit aan kleine specialistische winkels die werden gerund door enthousiaste eigenaren.

In 2016 werd de Czaar Peterstraat zelfs uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland door NL-Streets.

Aan het begin van 2023 kregen we de kans om te verhuizen naar een grotere locatie, iets wat we al lange tijd hadden geambieerd. We wilden graag meer ruimte om onze wijnen uit te stallen, ons assortiment uit te breiden en extra kantoorruimte te hebben. Gelukkig konden we verhuizen naar een locatie op nog geen 30 meter afstand van onze vorige winkel. Sinds februari 2023 zijn we gevestigd in de Czaar Peterstraat 91.

In onze enoteca vind je alle wijnen die ook in onze webwinkel te vinden zijn, en vaak zelfs nog meer. Ons deskundige personeel staat altijd klaar om advies te geven over wijn-spijs combinaties, en velen van hen hebben een culinaire achtergrond.

We hebben ons best gedaan om de gezellige en intieme sfeer van onze vorige winkel, nummer 118, over te brengen naar onze nieuwe locatie. Daarom hebben we opnieuw de expertise van Adam Marshall ingeschakeld, de ontwerper van onder andere de restaurants Fa Pekelhaaring, Fa Spijkervet en Wilde Zwijnen. Het resultaat is een combinatie van een Enoteca, trattoria en café, precies zoals we voor ogen hadden. Helaas mogen we geen wijn schenken, maar wie weet hebben we toch iets openstaan om te proeven.

We nodigen je van harte uit om langs te komen en onze nieuwe winkel te ontdekken. Geniet van onze heerlijke wijnen en de ontspannen sfeer van onze Enoteca!