ENOTECA SPREZZATURA

In december 2011 openden we voor het eerst de deuren van onze Italiaanse wijnwinkel in Amsterdam in de Czaar Peterstraat. Deze straat had een flinke renovatie ondergaan en veranderde van een donkere en ongezellige plek in een uitnodigende omgeving. De Czaar Peterstraat groeide uit tot een gevestigde ondernemersstraat in Amsterdam Oost, met een diversiteit aan kleine specialistische winkels die werden gerund door enthousiaste eigenaren.

In 2016 werd de Czaar Peterstraat zelfs uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland door NL-Streets.

Aan het begin van 2023 kregen we de kans om te verhuizen naar een grotere locatie op de Czaar Peterstraat 91. We wilden graag meer ruimte om onze wijnen uit te stallen, ons assortiment uit te breiden en meer werkplekken te hebben. Daarnaast is onze wijnwinkel in Amsterdam altijd een clubhuis voor onze restaurant klanten. Je vind dan ook vaak allerlei sommeliers bij ons op bezoek om onze bijzondere Italiaanse wijnen te proeven. Daar hebben we nu mooie proeftafels voor. Je vind onze Italiaanse wijnen dan ook terug op de wijnkaarten van vele restaurants in Amsterdam.

Offline en online

In onze wijnwinkel in Amsterdam vind je alle wijnen die ook in onze webwinkel te vinden zijn.  Ook vaak zelfs nog meer. Wij staan altijd klaar om advies te geven over wijn-spijs combinaties, veel van ons hebben een culinaire achtergrond.

We hebben ons best gedaan om de gezellige en intieme sfeer van onze vorige winkel, over te brengen naar onze nieuwe locatie. Daarom hebben we opnieuw de expertise van Adam Marshall  van Ontwerpburo KoelhuisFrigo ingeschakeld, de ontwerper van onder andere de restaurants Fa Pekelhaaring,  Cafe Wu, en Parlotte. Het resultaat is een combinatie van een Enoteca, trattoria en café, precies zoals we voor ogen hadden. Helaas mogen we geen wijn schenken, maar wie weet hebben we toch iets openstaan om te proeven.

We nodigen je van harte uit om langs te komen en onze nieuwe winkel te ontdekken. Geniet van onze heerlijke wijnen en de ontspannen sfeer van onze Enoteca!