Spaccapietra | Ricardo Bregstein

Spaccapietra | Ricardo Bregstein

Ricardo Bregstein (Spaccapietra), geboren in de roerige jaren ’60 in Amsterdam, was al jong gefascineerd en geïntrigeerd door eten. Na een koks- en patisserie-opleiding, volgden banen bij verschillende keukens in Amsterdam en een eigen cateringbedrijf. Na een kookstage in de buurt van Verona besloot hij 25 jaar geleden al deze liefde en ervaring in te zetten voor een eigen importbedrijf in Italiaanse wijn en delicatessen Il Commendatore.

In 2011, na stages bij een snoeibedrijf en in een wijngaard in Piemonte, besloot hij al zijn ervaring, passie en kennis in de praktijk te brengen in een eigen wijngaard. Waar hij ernaar streeft om zonder overbodige technische ingrepen het unieke karakter van de druif te vertalen naar een lekkere, spannende, wijn.
Nu in 2022 heeft hij in Avolasca 1,5 ha eigen wijngaard – waaronder 2 zeer oude percelen met een grote variëteit aan druiven -, een eigen, moderne, cantina (wijnmakerij) en volgt er in 2023 nog de uitbreiding van de magazijnen en een eigen proeflokaal.

Op zoek naar andere wijnen?