Fabio Motta

Bolgheri ligt aan de kust van Toscane, de bodem bestaat er uit ijzerhoudend zand en klei. Het is een regio waar ik al tien jaar op zoek ben naar een producent die bij me past. De wijnen worden hier gemaakt van internationale rassen zoals Merlot, Cabernet en Syrah.

Wijnen die ik vaak overdreven veel hout vond hebben en veel te jammig. Dit was echter niet het geval bij Fabio Motta. Fabio leerde de kneepjes van het vak kennen bij Michele Satta, zijn schoonvader. Hij is een autodidact en leerde alles bij trial and error. Hij maakt biodynamische wijn met zeer weinig interventie. Ik proefde zijn wijnen vijf jaar geleden voor het eerst, maar was niet onmiddellijk overtuigd.

Afgelopen Vinitaly kregen we van Mastrojanni de tip om zijn wijnen vooral nog eens te gaan proeven. Deze keer waren het allemaal schoten in de roos. Nog nooit was een bestelling zo snel gemaakt en verscheept naar Nederland. Na het bezoek aan de kelder was mijn kleine allocatie ook onmiddellijk verdeeld onder de aanwezig sommeliers

Filter

Verfijn je keuze

Wijnen van Fabio Motta

Verfijn je keuze

Op zoek naar andere wijnen?