Le Calcinaie | Simone Santini

Simone Santini is een energiek en enthousiast persoon. Maar vooral bloedserieus wanneer het aankomt op het maken van wijn van de hoogste kwaliteit. Het domein van Simone ligt zo’n vier kilometer buiten San Giminano. In 1986 plante hij zijn eerste wijngaarden, dat zijn ook de wijngaarden waar hij nu zijn riserva van maakt. De naam Le Calcinaie betekend vrijelijk vertaald calcair. Dit komt door het grote aandeel schelpen in de bodem. Tijdens het pleioceen lag Toscane nog onder de zeespiegel, vandaar. Sinds 1996 is Simone biologisch gecertificeerd. Ook zijn proces van wijnmaken is dat. Zelf heeft hij hier voor gekozen omdat hij de hoogste kwaliteit wil produceren. Het is voor hem bepaald geen modegril. Je ziet dan ook in zijn kelder dat hij van alle moderne gemakken voorzien is. Zelf zegt hij hierover dat dat zeer belangrijk is voor de produktie van biologische wijn. Hygiëne is een topprioriteit. Hygiëne, gecombineerd met geweldige kwaliteit fruit, geeft je de mogelijkheid om met zo min mogelijk sulfiet te werken. Dan komen ook de aroma’s en de karakteristieken van de wijn het beste uit. http://www.tenutalecalcinaie.com/

Wijnen van Le Calcinaie | Simone Santini

Op zoek naar andere wijnen?

Menu