I Suoli

In 2018 sloegen Guiseppe Russo, zijn goede vriend Dante Pasquale en Emiliano Falsini de handen verder ineen. Ze werkten al jaren samen in de Cantina van Giuseppe, Falsini als enoloog, Dante als rechterhand in de kelder en Russo als de kritische Capo.

Falsini is consulterend enoloog bij een groot aantal cantina’s in Italië. Ook op Sicilië werkt hij met verschillende producenten. Bij Russo is hij vanaf het begin betrokken en de samenwerking is uitgegroeid tot een hechte vriendschap. Emiliano komt oorspronkelijk uit Toscane, maar heeft zijn hart verloren aan de Etna. Hij is inmiddels ook eigenaar van verschillende wijngaarden.

In I Suoli wat, vrij vertaald de bodems of het terroir betekend, brengen ze hun eigen wijngaarden samen in een project dat zich richt op spelen en verdiepen. Het is een onderzoek naar de potentie van de Etna, de verschillende gaarden, maar ook verschillen in fermentatie, oogstmoment en contrades. De contrades of wel gemeente/herkomstplek is vergelijkbaar met de cru’s uit de bourgogne. De wijnen zijn blends van de contrades Pignatone (Emiliano), Calderara (Dante), San Lorenzo (Giuseppe). Ook hebben ze gaarden aangekocht van buiten het DOC gebied Etna waar ze druiven verbouwen die geschikt zijn voor de productie van Spumantes.

De eerste wijnen zijn al zeer veelbelovend en we zijn onder de indruk van dit nieuwe Etna project van dit drietal.  De Etna is  een van onze absolute lievelingsterroirs waar we nog heel veel van gaan horen de komende jaren.

Filter

Verfijn je keuze

Wijnen van I Suoli

Verfijn je keuze

Op zoek naar andere wijnen?