Luca is Mister Ruché (spreek uit: rukee). Hij is totaal verslingerd aan deze druif. In 2001 nam hij het domein van zijn opa over en begon hij het bedrijf te herstructureren. Vroeger werden alle druiven verkocht, nu produceren ze alle wijn zelf. Castagnone Monferrato is bekend van de Ruché druif. Het verhaal gaat dat de dorpspastoor Don Giacomo Cauda de eerste was die de Ruché apart vinifieerde, omdat hij vond dat het ras een hele bijzondere expressie had. Hij was het dus ook die als eerste Ruché als monocepage bottelde. Hiervoor werd de druif alleen gebruikt om bij te blenden.
De opa van Luca vergaarde zijn fortuin in Amerika als goudzoeker. Dat stelde hem in staat om het domein in Italië te kopen en druiven te verbouwen. In die tijd stonden er verschillende rassen aangeplant, onder Luca’s bewind is bijna de hele productie Ruché geworden. In 2009 werd een nieuwe cantina gebouwd buiten het dorp. De oude cantina was te klein geworden en te moeilijk bereikbaar, tegenwoordig is het een prachtig wijnmuseum. De nieuwe cantina zorgt ervoor dat de druiven nog beter behandeld kunnen worden.
Ruché is een aromatisch rood ras met een zeer verfijnde neus die in de verte wel doet denken aan Lacrima di Moro d’Alba. Om het delicate boeket te kunnen beschermen ontwikkelde Luca een methode van roto-fermentatie. Na de oost en het ontstelen gaat de wijnen in fermentatie tanks waar een soort schoepen in zitten die 1 keer per 24 uur ronddraaien. Daarmee worden de schillen op een hele zachte manier door de fermenterende wijn heen bewogen. Dit extraheert op hele zachte wijze de aroma’s uit de schillen. Daarna gaat de wijn op grote houten vaten om te rijpen.