Colombera e Garella

Cristiano Garella kennen we al lang, heel lang. Toen we hem ontmoetten was hij heel jong en had hij net de kelder overgenomen van de keldermeester van Tenute Sella in Noord Piemonte. Hij was al een aantal jaren de rechterhand geweest en stond te popelen om het over te nemen. Hij is geboren en getogen Noord-Piemontees en zeer trots op het gebied en de druivenrassen Nebbiolo, Vespolina en Croatina. Na een wisseling in de directie is hij uiteindelijk met slaande deuren vertrokken. Hij vond dat ze het terroir verkwanselden door ineens Riesling te gaan maken en andere rare beslissingen te nemen.

Het koste hem een aantal jaren om zijn draai weer te vinden. Hij heeft zelfs op de Etna gewerkt bij een producent als adviserend wijnmaker en een hele trits jonge producenten in Noord Piemonte bijgestaan. Uiteindelijk begon hij met zijn goede vriend Giacomo Colombera een wijngoed. De gaarden zijn van Giacomo Colombera en zijn vader die ze in de jaren negentig aanplantten, Cristiano is uiteraard verantwoordelijk voor het werk in de kelder.

Ze zijn gevestigd in het dorpje Masserano in het Bramaterra gebied, 300 miljoen jaar geleden deed een vulkaan dit unieke stukje terroir ontstaan. Het ligt zo’n twee uur boven het klassieke Barolo en Barbaresco gebied aan de voet van de alpen. De bodem bestaat uit Porphyr: een vulkanisch gesteente dat uit ijzerhoudend zand en kristallen bestaat. Een totaal ander terroir dus dan in het Barolo gebied waar je klei en kalk ziet. De wijnen zijn hier dan ook een stuk lager in alcohol en veel lichter en eleganter, bijna etherisch.

Filter

Verfijn je keuze

Wijnen van Colombera e Garella

Verfijn je keuze

Op zoek naar andere wijnen?