Castello di Verduno

Castello di Verduno is gevestigd in het Noorden van het Barolo gebied in het plaatsje Verduno. Toch maken ze zowel Barolo als Barbaresco. Dat komt door het huwelijk van Gabriella Burlotto en Franco Bianco. De Burloto familie kocht in 1909 het Castello van het Huis van Savoie, zij maakten hier al wijnen sinds midden 18de eeuw. Franco komt uit een familie die al vier generaties wijn maakt in Barbaresco. Na het huwelijk hebben ze beiden domeinen samengevoegd. De Barbaresco’s moeten echter wel nog gevinifieerd worden in de kelder in Barbaresco, anders mag het geen Barbaresco heten. De flesrijping vind wel plaats in de kelders in Verduno. In 2000 begon de huidige jonge, en zeer getalenteerde wijnmaker, Mario Andrion bij het Castello. Onder zijn leiding is het domein uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers in niet alleen Verduno, maar ook de rest van Piemonte. Wellicht niet qua formaat maar wel qua respect en filosofie. Bij Castello di Verduno maken ze op de klassieke manier hun wijnen. De fermentatie vindt plaats in open kuipen en de lange rijping op grote foeders van Sloveens eikenhout. Ze geven de wijnen alle tijd om tot wasdom te komen, de Barolo’s en Barbaresco’s rijpen 20 maanden op hout of langer voordat ze gebotteld worden. Dan volgt nog een flesrijping van minimaal 6 maanden voordat ze op de markt komen. Ga hier naar de site van de producent

Wijnen van Castello di Verduno

Op zoek naar andere wijnen?

Menu