Ca’ Rugate

Ca Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Michele Tessari stuwt het bedrijf op tot grote hoogte en is voortdurend aan het innoveren en het gamma aan het uitbreiden met weer meer bijzondere wijnen. Ca Rugate is flink gegroeid de afgelopen jaren en ze maken ondertussen meer dan 500.000 flessen. Toch verliezen de wijnen hun karakter en persoonlijkheid niet.

Vroeger maakte Ca’ Rugate vooral witte wijn in het Soave gebied van hun lievelingsdruif de Garganega. Ze hebben hier al vele prijzen mee gewonnen, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. In het begin van deze eeuw heeft Ca’ Rugate daarom wijngaarden voor rode wijn aangekocht in het Valpolicella gebied. Ook hierin verstaan ze hun vak, deze rode wijnen onderscheiden zich door frisheid en elegantie. De cuvées Ripasso en Amarone zijn vol en geconcentreerd. Maar door de opwekkende zuren zijn ze boven alles heel prettig drinkbaar en in het geheel niet vermoeiend. De amarone komt van een van de hoogst gelegen wijngaarden in het Valpolicella gebied en dat zorgt voor een onalledaagse frisse stijl.

Speciale aanbeveling verdienen de Spumante van Ca Rugate. Ze maken er intussen drie, allen niet gedoseerd en dus prachtig droog. De laatste aankoop werd gedaan in de Colli Lessini een gebiedje gelegen tussen Verona en Vicenza waar ze de prachtige Spumante riserva Amadeo maken van het druivenras Durella, die de concurrentie met Champagne aankan. Ook de rosé Spumante Fulveo Beo van het ras Molinara is indrukwekkend.

Kijk voor meer informatie op de site van Ca’ Rugate

Filter

Verfijn je keuze

Wijnen van Ca' Rugate

Verfijn je keuze

Op zoek naar andere wijnen?