Producenten

Voor een lekker gerecht zijn goede ingrediënten onmisbaar, voor wijn geldt hetzelfde. Een producent bepaalt het gezicht van zijn wijnen. Iedere keuze die hij maakt tijdens het groeiseizoen heeft invloed op de kwaliteit van de druiven. Maar minstens even belangrijk zijn de filosofie van de wijnmaker en de technieken die hij toepast in de wijnkelder. Een kok vindt het soort pan belangrijk voor de bereiding van zijn gerechten, en hoe hoog het vuur staat. Een wijnboer kiest met de grootste zorg zijn vaten, timing en temperaturen. De rest laat hij over aan het fruit en de gisten .

We houden van producenten die het beste uit hun druiven halen en bij wie authenticiteit voorop staat. Een Brunello die naar syrah smaakt kan best plezierig zijn, maar wat ons betreft moet u voor die wijn gewoon naar de Noord Rhône gaan. Daar hebben ze syrah tenslotte uitgevonden. Een goede boer toont respect voor de wijngaard en zijn druiven. De weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen zijn allesbepalend, hierdoor smaakt dezelfde wijn ieder jaar weer anders. De ideale producent laat de verschillen tussen jaargangen tot uiting komen, maar streeft jaar in jaar uit naar de hoogste kwaliteit. Zo blijft zijn wijn steeds opnieuw boeien; op eenheidsworst zijn we snel uitgekeken.

499

Menu