Italiaanse WIJNPRODUCENTEN

Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid kiezen wij onze Italiaanse wijnproducenten uit. Voor ons als Italie specialist gaat het maar om 1 ding: de allermooiste en meest typische Italiaanse wijnen selecteren en importeren. Daar gaat een strenge en rigide selectie aan vooraf. Wij dompelen ons onder in elke Italiaanse wijnregio van Italië en zoeken uit welke Italiaanse druivenrassen er staan aangeplant en welke wijnproducent die het best laat schitteren. Uit elke bijna elke regio importeren we Italiaanse wijnen. Per regio werken we vaak met verschillende wijnproducenten die elk hun eigen specialisme hebben. We zoeken soms zelfs per microklimaat naar een specialist voor witte Italiaanse druivenrassen of voor rode Italiaanse druivenrassen. Denk aan beroemde gebieden als Barolo of Brunello di Montalcino. Daar heb je het met één wijnproducent niet gedekt.  

Voor een lekker gerecht zijn goede ingrediënten onmisbaar, voor Italiaanse wijn geldt hetzelfde. Een wijnproducent bepaalt het gezicht van zijn Italiaanse wijnen. Iedere keuze die hij maakt tijdens het groeiseizoen heeft invloed op de kwaliteit van de druiven. Maar minstens even belangrijk zijn de filosofie van de wijnmaker en de technieken die hij toepast in de wijnkelder. Een kok vindt het soort pan belangrijk voor de bereiding van zijn gerechten, en hoe hoog het vuur staat. Een wijnboer kiest met de grootste zorg zijn vaten, timing en temperaturen. De rest laat hij over aan het fruit en de gisten. 

Kwaliteit

We houden van onze Italiaanse producenten die het beste uit hun druiven halen en bij wie authenticiteit voorop staat. Een goede wijnboer toont respect voor de wijngaard en zijn Italiaanse druiven. De weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen zijn allesbepalend, hierdoor smaakt dezelfde wijn ieder jaar weer anders. De ideale wijnproducent laat de verschillen tussen jaargangen tot uiting komen, maar streeft jaar in jaar uit naar de hoogste kwaliteit. Zo blijft zijn Italiaanse wijn steeds opnieuw boeien; op eenheidsworst zijn we snel uitgekeken. 

Italiaanse wijnproducenten

Ontdek onze Italiaanse wijnproducenten

#

499

A

B

C

E

F

G

I

L

M

N

P

Q

R

S

T

V

W