• Proefdoos juni | Internationale druivenrassen

  Naast honderden inheemse druivenrassen komen in Italië ook veel druiven voor van internationale komaf zoals Chardonnay, Merlot en Sauvignon. Veel van de varianten uit Italië hebben daarentegen een totaal eigen stijl, dus zeker het proberen waard! Nu drie flessen met 10% korting. 

  Meroi | Nestri
  Regio: Friuli
  Druivenras: Merlot, Cabernet Sauvignon
  Nestri is friulaans voor nostro, oftewel “onze”, het is de wijn die ze schenken in hun restaurant in Buttrio. Het is een blend van merlot en cabernet franc. Sappig geconcentreerd rijp sap, de cabernet drukt zijn stempel op de blend en duwt de merlot richting donkere aardse tonen. 

  Gumphof | Sauvignon
  Regio: Südtirol
  Druivenras: Sauvignon
  Sauvignon van de schaduwkant van het Eisacktal, waardoor de wijnen hun frisheid bewaren. Mooie brede sauvignon met gele tonen en een fijne mineraliteit.

  Vie di Romans | Chardonnay ‘Rive Alte’
  Regio: Friuli
  Druivenras: Chardonnay
  10 maanden rijping op nieuw barrique zorgt voor een Bourgondische stijl chardonnay uit Friuli met tonen van tropisch fruit. In deze streek is de Ponka veelvoorkomend, een voedingsarme bodemsoort met vulkanische elementen. Dit betekend dat de ranken die hier op groeien hard moet werken voor hun bestaan. Dit geeft veel structuur aan de wijnen. 

  Kenmerken:

  Soort Droog

  Prijs: € 65,70 Nu: € 59,13 Aantal: