• Proefdoos Zomer | Wijn & Groente

  In de zomermaanden is er een breed aanbod aan groenten beschikbaar en hebben we door het warme weer vaak zin om wat lichter te koken. In Italië vind je veel gastronomische wijnen, wijnen die goed bij eten passen. Witte wijnen uit midden Italië gaan bijvoorbeeld bijzonder goed bij groenten. Om dit eens uit te diepen, richten we onze aandacht deze maanden op dergelijke wijnen.  

  Valentina Cubi | Iperico
  Regio: Veneto (Valpolicella)
  Druivenras: Corvina, Rondinella
  Een wijn die het begrip fruitig over zijn volle breedte recht doet. Toegankelijk maar zeker niet saai. Optimale fris- en lichtvoetigheid, met toch nog voldoende smaakprofiel. Daar kan je nog eens rustig een tweede glas van drinken

  Sergio Mottura | Tragugnano
  Regio: Lazio
  Druivenras: Procanico, Verdello, Grechetto, Rupeccio
  Tragugnano is gemaakt van een blend van lokale druivenrassen is afkomstig van een aantal van de oudste wijngaarden van de cantina. Een droge, minerale wijn, maar delicaat, fris en rond in de mond. En een neus vol kruiden als munt, salie en tijm.

  Tenuta Le Calcinaie | Vernaccia di San Gimignano
  Regio: Toscane
  Druivenras: Vernaccia
  Een nog volle, rijke en sappige Vernaccia, met prettige zachte zuren. Delicaat en verfijnd. Denk aan wilde perzik, rauwe amandel en vers gesneden venkel. 

  Lees ons laatste blog voor wijn en groenten tips! 

  Prijs: € 37,40 Nu: € 33,66 Aantal: