Varkensvlees en Italiaanse wijnen
Waar te beginnen? Het varken is de heilige graal van de gastronomie in Italië. Wat is er niet van gemaakt. Van Salami tot Prosciutto en van Porchetta tot Fegato. Het mooiste aan het varken is dan ook dat er geen verspilling is. Alles wordt gebruikt.
Het begint bij een affetato misto, een plank met gemengde vleeswaren. Daar drink je het liefs een zachte rode Italiaanse wijn bij zoals de Vernatsch van Gumphof of een koud glas Lambrusco van Pederzana.
Bij gebraden vlees zoek je naar wat lichtere rode wijnen, mooi kruidig rood van de Etna bijvoorbeeld van Girolamo Russo of Tenute Bosco, maar ook sappige basis Sangiovese of aromatischer rood zoals Ruché van Ferraris uit Piemonte. Tegenover vlees van de barbecue kan je stevigere wijnen zetten: dan grijp je naar Langhe Nebbiolo, Barolo of Barbaresco. Ga je voor kruidige marinades, of meer Amerikaanse smaken kies dan voor rijkere dikkere wijnen. Krachtige Barbera van Fratelli Alessandria of de Primitivo smaakbommetjes van Lisa Gilbee uit Puglia.
Lekker bij Varkenvlees
Verzameldoos Vulkanische Wijnen
Oorspronkelijke prijs was: € 142,00.€ 125,00Huidige prijs is: € 125,00.
Italian Grapes Challenge box 1
Oorspronkelijke prijs was: € 139,00.€ 125,00Huidige prijs is: € 125,00.
Vulkanische Wijnen Box
Oorspronkelijke prijs was: € 142,00.€ 125,00Huidige prijs is: € 125,00.