Recept voor witte asperges met Malvasia 2022 van Romeo Rossi

Asparagi bianchi con uova sode e burro nocciola
(Witte asperges met hardgekookt ei en hazelnootboter) 

Perfecte pairing met: Romeo Rossi | Malvasia 2022

Dit gerecht is klassiek in z’n eenvoud — een combinatie die je veel ziet in Noord-Italië rond Pasqua en in het vroege voorjaar. 

Ingrediënten: 

  • Witte asperges (500 g) 
  • 2–3 hardgekookte eieren 
  • 90 g goede boter 
  • Zeezout, zwarte peper 
  • Citroenrasp (optioneel) 
  • Foeli 
  • Parmigiano Reggiano (optioneel) 

Bereiding: 

  1. Schil de asperges zorgvuldig en kook ze beetgaar in gezouten water met een beetje boter en een snufje foeli(ca. 8–10 minuten). 
  1. Smelt de boter langzaam tot hij lichtbruin wordt en nootachtig ruikt (burro nocciola). 
  1. Pel en prak de hardgekookte eieren grof. 
  1. Leg de warme asperges op een schaal, lepel er de boter overheen en bestrooi met het ei. 
  1. Breng op smaak met zout, peper, en eventueel wat citroenrasp of versgeraspte Parmigiano. 

Serveer met: 

  • Een snee geroosterd zuurdesembrood 

MEER STORIES