Asparagi bianchi con uova sode e burro nocciola
(Witte asperges met hardgekookt ei en hazelnootboter)
Perfecte pairing met: Romeo Rossi | Malvasia 2022
Dit gerecht is klassiek in z’n eenvoud — een combinatie die je veel ziet in Noord-Italië rond Pasqua en in het vroege voorjaar.
Ingrediënten:
- Witte asperges (500 g)
- 2–3 hardgekookte eieren
- 90 g goede boter
- Zeezout, zwarte peper
- Citroenrasp (optioneel)
- Foeli
- Parmigiano Reggiano (optioneel)
Bereiding:
- Schil de asperges zorgvuldig en kook ze beetgaar in gezouten water met een beetje boter en een snufje foeli(ca. 8–10 minuten).
- Smelt de boter langzaam tot hij lichtbruin wordt en nootachtig ruikt (burro nocciola).
- Pel en prak de hardgekookte eieren grof.
- Leg de warme asperges op een schaal, lepel er de boter overheen en bestrooi met het ei.
- Breng op smaak met zout, peper, en eventueel wat citroenrasp of versgeraspte Parmigiano.
Serveer met:
- Een snee geroosterd zuurdesembrood