Dit recept voor romige hangop met gemarineerde aardbeien is perfect te combineren met de 499 | Moscato d’Asti “Vento del Mare” 2024. De zoetheid van de aardbeien en de frisheid van de munt vormen een heerlijke tegenhanger voor de romige hangop, terwijl de licht bruisende, fruitige en friszoete Moscato d’Asti de combinatie compleet maakt voor een puur zomergevoel.
Ingrediënten (4 porties)
- 500 g Griekse yoghurt (volvet, bijv. 10%)
- 250 ml slagroom (ongezoet)
- 40–60 g fijne kristalsuiker (pas aan naar smaak)
- Merg van een half vanillestokje
- Geraspte citroenzest
- 400 g verse aardbeien
- 2 el poedersuiker
- 15 g verse munt (fijn gesneden)
Bereiding
- Laat de yoghurt uitlekken: Leg een schone theedoek of kaasdoek in een zeef boven een kom. Schep de Griekse yoghurt erin en dek af. Laat de yoghurt minimaal 4 uur, of idealiter een hele nacht, uitlekken in de koelkast. Je houdt dan ongeveer 300–350 g dikke, romige hangop over.
- Marineer de aardbeien: Halveer de aardbeien (of snijd ze in kwarten als ze groot zijn). Meng de aardbeien voorzichtig met de poedersuiker en de fijn gesneden munt in een kom. Zet apart.
- Bereid de romige hangop: Klop de slagroom lobbig (zacht, niet stijf) met de fijne kristalsuiker, het merg van het vanillestokje en de geraspte citroenzest.
- Spatel de lobbige slagroom voorzichtig door de uitgelekte hangop tot een luchtige en egale massa.
- Serveren: Verdeel de romige hangop over vier schaaltjes. Schep de gemarineerde aardbeien rijkelijk over de hangop.