Wijn en spijs | Verkerk als vraagbaak

Wijn is niet gemaakt om alleen te drinken. Tenminste, volgens de aloude boerenetiquette drinkt men enkel wijn tijdens het eten. Wat er dan gebeurt is (ont)spannend, onvoorspelbaar en soms zelfs spiritueel. Onze ervaring is dat een kok vaak niets wil drinken bij zijn eten om beter te proeven, maar voor wijnmensen geldt juist dat wijn de smaak in het eten naar boven haalt. En wat te denken van wijn tijdens de borrel? Bij thuiskomst een glas voor het eten werkt prima om af te draaien na een drukke werkdag. Wij vinden dat iedereen wat dit betreft moet doen waar hij zin in heeft.

Wijn-spijs advies

Als wijn en eten elkaar toch onverhoopt ontmoeten is de vuistregel: gerecht en wijn uit dezelfde streek. Hiermee slaat u zelden de plank mis. Maar variaties op een thema zijn ook altijd goed. We hebben hier zelf genoeg ideeën over, deze staan alleen niet op onze website. Daarom willen we u een service aanbieden. Heeft u een vraag over welke wijn bij welk gerecht (en bij welke persoon) past? Stuur dan een bericht met uw menu, en ontvang van ons suggesties voor een passend wijnarrangement bij dit menu. Kosteloos en vrijblijvend, want we vinden het leuk om onze ideeën met u te delen.

MEER STORIES