Stories
SPREZZATURA X TREES
We werken samen met de tofste nieuwe restaurants van Amsterdam en brengen samen spannende wijnboxen uit! Deze week is de beurt aan TREES op de Zeedijk. Chef Amadou Dia deelt…
Restaurant Barracuda: 3 recepten & 6 wijnen van het leukste visrestaurant van Nederland!
Restaurant Barracuda opende in de zomer van 2023. De gebroeders Maus en Daan Meeuwig en Joey Baal sloegen hiervoor de handen ineen. Maus en Joey kenden elkaar al jaren van…
DEZE WEEK UITGELICHT: BAR BELLINI
WE BUNDELEN ONZE KRACHTEN MET TOPRESTAURANTS Het draait bij Enoteca Sprezzatura om wijn en spijs. Goed eten en goede wijn hebben de kwaliteit om elkaar naar grotere hoogte stuwen waarbij…
PASEN ZOALS ZE HET VIEREN IN ITALIË BIJ DE FAMILIE VAN SOFIA
DE VERTAALDE VERSIE STAAT ONDERAAN DE BLOGPOST “In Italy we always celebrate Easter with the family and Easter Monday with whoever you want. Since I was little, Easter has always…
Deze week in de Spotlight: Restaurant en wijnbar Sinck
Deze maand staat bij Sprezzatura in het teken van Wijn en Spijs. Goed eten en goede wijn kunnen elkaar tot nog grotere hoogte stuwen. En wie kunnen we beter inzetten…
Van Chef kok tot Italiaanse wijnspecialist. Het wat en waarom van Mattijs Koornneef
Wat was de drijfveer over te stappen van chef-kok naar importeur van Italiaanse wijnen? In 2003 volgde ik de Vinologenacademie met het idee dat je als chef een goede wijnkennis…