Stories
Vulkanische wijnen in Noord‑Italië – spanning uit de diepte
Vulkanische wijnen in Noord‑Italië – spanning uit de diepte Wijn komt niet alleen van druiven, maar net zo goed van steen. Sommige wijnen lijken dat bijna te willen bewijzen —…
Nebbiolo: De Koning van Piemonte
Nebbiolo: De Koning van Piemonte De Oorsprong van Nebbiolo De Nebbiolodruif behoort tot de oudste en meest prestigieuze druivenrassen van Italië. De naam is afgeleid van nebbia (Italiaans voor mist),…
Italië en zijn Vulkanische terroirs
Zoals je misschien wel weet is het vulkanisch terroir van Italië niet beperkt tot de vulkaan de Etna of de omgeving rondom de Vesuvius. Grote delen van Italië hebben een…
De opmars van moderne Valpolicella – Terug naar het ouderwetse recept
De opmars van moderne Valpolicella Geen alcohol, maar elegantie. Geen zwaarte, maar spanning. Valpolicella werd sinds de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw gedomineerd door kracht, concentratie, zoet,…
Lambrusco – Verdwenen, maar niet vergeten
Voor velen die deze blogpost lezen zal Lambrusco waarschijnlijk refereren aan zoete goedkope meuk, waar je niet dood naast gevonden wilt worden. Mocht dat wel gebeurd zijn dan was de…
Kellerei St. Pauls: De zomerse dagen die voor ons liggen vragen om wijn uit Alto Adige
Trentino-Süd Tirol, onder Italianen bekend als Alto Adige is een eigenwijze regio in het uiterste Noorden van Italië. Niet gek ook, als je bedenkt dat deze regio na de Eerste…