DE ITALIAANSE BUBBEL

Italianen staan bekend om hun liefde voor lekker eten, goede wijn en gezelligheid. Een mousserende wijn staat gelijk aan authentieke Italiaanse gezelligheid.

Prosseco is een Italiaanse wijn die op glas of als cocktail, gemengd met andere dranken kan worden gedronken. Het is het perfecte drankje als je het gevoel wilt hebben dat je een stukje Italië in je glas krijgt.

Mousserende wijn wordt in Italië ook wel Spumante of Frizante genoemd. Een Prosecco Spumante is een bruisende wijn met een sterke bubbel waarbij het alcoholpercentage ten minste 11% is. Een Frizante daarentegen heeft een lichtere bubbel en bevat tot 10% Alcohol.

De ideale serveertemperatuur van mousserende Italiaanse wijnen ligt op zo’n 8 à 10 graden, ideaal en heerlijk als aperitief, licht diner of tijdens een feestelijke aangelegenheid.

Hardlopers zijn de prosecco’s van de wijnhuizen Fratelli Bortolin, Ciro Picariello, Sabbionare en Ca’Rugate. De Moscato Frizante, geproduceerd door 499. Wijnhuis Tenuta Pederzana heeft zijn interpretatie van Lambrusco vertaalt naar maar liefst drie verschillende soorten mousserend rood.

MOUSSERENDE WIJNEN UIT ITALIË

Filters
Reset
Reset
Reset
Reset
Reset