Mousserende wijnen

Filters
Reset
Reset
Reset
Reset
Reset

Tenuta Pederzana | Lambrusco Grasparossa “Gocce di Cristallo” Amabile

Emilia-Romagna

Wij vonden Lambrusco eigenlijk altijd ófwel bonkig en hard, of zoet en weeig. Totdat we Tenuta Pederazana ontdekten. De wijnen stralen van plezier en energie. Opgewekt bessenfruit en frisse zuren houden het restzoet in deze deze “amabile” in het gelid. Heerlijk ongecompliceerd maar niet plat. Drink dit als zomerse aperitief of als frisse tegenhanger van een hartige ragù.

 14,05

Mousserende wijnen

Filters
Reset
Reset
Reset
Reset
Reset

Mousserende wijnen
De grote verscheidenheid van Italië manifesteert zich niet alleen in de stille witte en rode wijnen. Ook het mousserende aanbod is enorm en de variatie is eindeloos. In alle Italiaanse wijnstreken worden naast stille wijnen ook veel bubbels gemaakt, en sommige gebieden staan er zelfs bekend om. Iedereen kent natuurlijk Prosecco uit Veneto, de hieperdepiep hoera bubbel die eind vorige eeuw in moordend tempo de hele wereld veroverd heeft. Ook Lambrusco heeft een geweldige ontwikkeling meegemaakt en brengt licht verteerbare rode bubbelwijnen voort die bruisen van het plezier.

Italiaanse Champagne
Voor de wat meer gedistingeerde drinker is er Franciacorta, de Italiaanse evenknie van de Franse Champagnes: Op de koele kalkrijke bodems van noord Lombardije worden van Pinot Noir en Chardonnay bubbels gemaakt op de Methode Traditionelle. Wij hebben jaren gedaan over onze zoektocht naar goede Franciacorta maar hebben met Nicola Gatta en Ca’ del Vent twee absolute topdomeinen weten te strikken. Zeer zeldzame biodynamische topwijnen met smoel die menig Franse Champagne ruim het nakijken geven.

Keur aan stijlen
En omdat Italië dooraderd is met bergen en dus ook koelte, zijn er van noord tot zuid geweldige bruisende wijnen te vinden met ongekende frisheid van verrassende druivenrassen. Wanneer drink je nou een vulkanische Vermentino van Sardinië, gemaakt op de Metodo Tradizionale waar de piekfijne mousse de mineralen van de zilte zeewind ontmoet? En wie wist er dat de eigenzinnige Fiano druif een Brut Contadino (boeren brut) kon voortbrengen waarbij de zingende zuren worden bijgestaan door een rokerige toets en een woest aantrekkelijk wild randje?

Avontuurlijk
De mogelijkheden zijn legio. Van een Rosé Pet Nat van Valentina Cubi uit Valpolicella tot een zeer bijzondere bubbel van Greco di Tufo uit Campania die maar liefst 10 jaar op de gisten gerijpt is. Wil je eens van de gebaande paden afwijken en een keer iets anders proberen? In Italië kan je aangenaam verrast worden. Check onze webshop voor de wijnbeschrijvingen die je aanspreken en spring in de diepe wereld van de Italiaanse mousserende wijnen. Kom je er online niet uit en heb je behoefte aan advies? Wij staan zowel online als telefonisch klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.