Filter

Verfijn je keuze

Rosé uit Italië

Verfijn je keuze
Rosé uit Italië

Rosé uit Italië

Italië is voor veel mensen bij uitstek een rode wijnland. Wij hebben daar zo onze eigen gedachtes over, met ons portfolio vol aangename verrassingen die buiten de rode categorie vallen. Zo komt er geweldige rosé uit Italië. We kunnen zelfs stellen dat Italiaanse rosé bezig is met een heuse wederopstanding, nadat ze een tijdje hopeloos uit de mode is geweest.

Frisse wind

De traditie rondom rosé uit Italië is niet heel groot, toch bestaat ze wel degelijk. Al sinds jaar en dag wordt in Carmignano in Toscane een rosato gemaakt van Sangiovese en Cabernet Franc waarbij de schillen kort zijn meegeweekt met het sap, Vin Ruspo genaamd. Al doet de lichte kleur anders vermoeden, dit is een potent baasje met flink veel structuur en zelfs wat tannines. Behalve een handjevol andere traditionele rosato’s is er de laatste jaren een ware revival gaande op rosé gebied. In Südtirol / Alto Adige wordt door Pfannenstielhof van de plaatselijke held Lagrein een comfortabele rosé gemaakt die bol staat van het gezonde rode fruit en weelderige vulling. Op de Etna in Sicilië worden van de delicate Nerello Mascalese druif tegenwoordig geweldige rosato’s gemaakt, licht van kleur en stralend van de vulkanische mineralen. Menig Bandol kan absoluut niet wedijveren met de Etna Rosato van Tenute Bosco of Girolamo Russo. En uit het zuiden van de laars komen al zet zulke gave verrassingen, met de minerale Getis van Reale van de Costa Amalfi, of de Bombino Nero van Cantine Carpentiere die knettert van de citrustonen en zonnig plezier.

Eigen import

Als Italië specialist zien wij het als onze roeping om te zorgen dat wij vinger aan de pols houden in Italië en zorgen dat wij de beste Italiaanse rosé kunnen aanbieden. Ons aanbod is exclusief en alleen bij ons te vinden. Dus als jij een keer van de gebaande paden wilt afwijken en verrast wilt worden door al het moois dat Italië op rosé gebied te bieden heeft, kom langs in onze winkel en laat je inspireren door ons unieke aanbod. Woon je niet in de buurt en wil je toch genieten van de beste Italiaanse rosé? Bestel dan de mooiste Italiaanse rosato online via onze webshop en krijg je wijn binnen een paar dagen thuis geleverd. Kom je er in de webwinkel niet uit, we helpen je graag met passend online wijnadvies.