ONTDEK ECHT ITALIAANS ROOD

Filters
Reset
Reset
Reset
Reset
Reset

Col di Lamo | Rosso di Montalcino 2020

Toscane
Op Vinitaly 2022 werden we verliefd op de fantastische Brunello’s van Giovanna Neri van Col di Lamo. We twijfelden geen moment toen we hoorden dat ze nog geen importeur hadden in Nederland. Nu kunnen we ook een kleine hoeveelheid van de Rosso di Montalcino van Giovanna krijgen. Een Rosso die barst van de levensvreugde met blozend rood fruit en dooraderd…

 24,35

Cantina del Pino | Barbera d’Asti 2020

Piemonte

De vader van Renato houd erg van Barbera en ruimde er een mooie plek voor in binnen de Ovello wijngaard. De stokken zijn inmiddels de 70 gepasseerd. Dat geeft een ongekende diepten en mineraliteit aan Barbera. Deels opvoeding op wat barrique geeft iets afronding. Grote klasse, we duimen elk jaar dat Renato net zo veel van BArbera houd als zijn vader en de stokken laat staan.

 17,45

Sabbionare | Esino rosso “Ribotta” 2021

Le Marche
Al jaren zijn we helemaal weg van de witte wijnen van Donatella van Sabbionare. Ze behoren tot de sprekendste verdicchio’s uit De Marken. Het rood wilde nooit helemaal indruk maken. Ze overdreef altijd leek het. Nu heeft ze een lichtere weg ingeslagen en is de wijn sappig fris en drinkbaar geworden. Een gelijkwaardige blend van Montepulciano en Sangiovese, geeft de…

 11,15

ONTDEK ECHT ITALIAANS ROOD

Filters
Reset
Reset
Reset
Reset
Reset

Italiaanse rode wijnen
Italië is een uniek wijnland met een zeer rijke traditie en een nog grotere rijkdom aan druivenrassen en wijngebieden. De wijnbouw gaat terug tot de tijd van de Etrusken, 1000 jaar voor Christus maar desondanks is Italië toch een relatief jong wijnland te noemen. Pas sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw is geleidelijk aan de weg naar topkwaliteit ingezet en inmiddels is Italiaanse rode wijn niet meer weg te denken uit het internationale topcircuit. Wat Italië qua stijl vooral onderscheidt zijn de goede zuren, de karakteristieke structuur, het krokante fruit en de vaak aardse tonen.

Wereldberoemde wijnen
Een aantal van de meest geroemde rode wijnen ter wereld is afkomstig uit Italië. Denk aan de Toscaanse Brunello di Montalcino of Chianti Classico gemaakt van de karaktervolle Sangiovese, of de stoere maar elegante Barbaresco en Barolo van de nobele Nebbiolo druif uit Piemonte. Ook de zeer rijke Amarone della Valpolicella behoort met haar unieke concentratie tot de beroemdste Italiaanse rode wijnen en vliegt de hele wereld over.

Onbekende parels
Maar dit soort toppers zijn geen wijnen om elke dag open te trekken. Het Italiaanse wijnavontuur zit hem juist in de minder bekende druiven en denominaties. Zo herbergt Campania de zogenaamde “Barolo van het Zuiden” genaamd Taurasi van de onvolprezen Aglianico druif. Voor het grote publiek onbekend maar dit zijn even stoere als elegante wijnen met karakter met eindeloze complexiteit een gigantisch bewaarpotentieel. Of de geweldige vulkanische wijnen zoals Etna Rosso van Nerello Mascalese die qua profiel het midden vinden van een sierlijke Bourgogne en een gespierde Nebbiolo. Ben je juist op zoek naar lichte rode wijnen die je gekoeld kunt drinken? Italië heeft het. Aromatische Frappato di Vittoria uit Sicilië of sappige Vernatsch uit Südtirol / Alto Adige, de verscheidenheid is eindeloos.

Bestel eenvoudig
Duik in het avontuur in en check onze webshop om de allerbeste Italiaanse wijnen te bestellen. Kom je er online niet uit? Wij staan elke dag voor je klaar om je te voorzien van het juiste wijnadvies, wat voor gelegenheid je ook hebt.