Italiaanse wijnregio’s

Italië is een lappendeken van microklimaten die worden beïnvloed door de pieken van de Alpen en de Apenijnen. Het “noord versus zuid” uit de wijnboeken is in Italië vaak “onderaan versus bovenop een berg”. Dit komt niet alleen door het klimaat, maar ook door de bodems. Bergen ontstaan door geologische processen en vulkanische activiteit, dit maakt de bodemsamenstelling zeer divers. Hierdoor heeft elke streek andere eigenschappen. 

Een algemene wijnwijsheid uit de boeken luidt: “In het noorden is het koel, dit komt het fruit van verfrissende witte wijnen ten goede. Maar het zonovergoten zuiden brengt krachtig, warm rood voort”. In Italië is dit helemaal anders, dat maakt het wel zo spannend. De Alpen van Südtirol zien meer zonuren dan Sicilië. En de bergen in de buurt van Napels zijn juist het thuis van minerale, strakke witte wijnen. 

Italiaanse terroirs zijn altijd verbonden met regionale Italiaanse druivenrassen die daar helemaal op hun plek zijn. Bij iedere Italiaanse wijnstreek leest u meer over deze Italiaanse druiven, de producenten die er werken en hun Italiaanse wijnen. Onze ervaring is dat Italië altijd blijft verrassen. We doen steeds nieuwe ontdekkingen en delen deze graag met u. 

Wij importeren uit bijna elke Italiaanse wijnregio bijzondere Italiaanse wijnen. Van de beroemde regio’s Piemonte en Toscane tot de minder bekende gebieden zoals Friuli en De Marken. Van Barolo en Brunello di Montalcino tot Taurasi en Etna rosso en alles wat er tussen ligt. 

 

Italiaanse wijnregio's

Wij importeren uit onderstaande Italiaanse wijnregio’s

A

B

C

F

L

P

S

T

U

V