La Marca di San Michele

Alessandro Bonci zijn familie heeft al vier generaties lang wijngaarden in Le Marche. Ze zijn gevestigd in Cupramontana een stukje verder landinwaarts, op een heuvel zo’n 500 meter boven de zeespiegel met een bodem van klei en kalksteen. De wijngaarden waren in beheer van zijn oom en die maakte geen onverdienstelijke wijnen op conventionele wijze. Alessandro, zijn vrouw: Daniela Quaresima en zijn zus, Beatrice Bonci echter waren overtuigd dat er meer uit de wijngaarden te halen moest zijn en wilde een omslag maken naar bio-dynamische wijnbouw. Ze besloten samen als gelijkwaardige partners dit project aan te gaan. Dus namen ze hun kleine deel van de wijngaarden (6ha) 7 jaar geleden in eigen beheer en begonnen voor zichzelf. Ze noemden het naar het enkelvoud van de regio, La Marca (de grens). En San Michele in het bijzonder omdat voor Alessandro en de zijne het gehucht Michele nog altijd een grensgebied is en tegelijkertijd van oudsher bekend als de plek voor de beste Cru’s van Verdicchio. De twee familie domeinen grenzen nog immer aan elkaar, de filosofie echter niet. Het bleek geen eenvoudige beslissing, de eerste jaren haalden ze minder dan een derde van de opbrengst binnen door natheid en daardoor rot. Maar door strenge selectie maakte ze ook in deze moeilijke jaren gebalanceerde en schone, gestructureerde wijnen. Een jong bedrijf, dat het ultiem gevoel van vrijheid vind in het werk in de wijngaarden en de kelder.

Ga hier naar de Website van La Marca di San Michele


Wijnen