Le Calcinaie di Simone Santini

Simone Santini is een energiek en enthousiast persoon. Maar vooral bloedserieus wanneer het aankomt op het maken van wijn van de hoogste kwaliteit. Het domein van Simone ligt zo’n vier kilometer buiten San Giminano. In 1986 plante hij zijn eerste wijngaarden, dat zijn ook de wijngaarden waar hij nu zijn riserva van maakt. De naam Le Calcinaie betekend vrijelijk vertaald calcair. Dit komt door het grote aandeel schelpen in de bodem. Tijdens het pleioceen lag Toscane nog onder de zeespiegel, vandaar.

Sinds 1996 is Simone biologisch gecertificeerd. Ook zijn proces van wijnmaken is dat. Zelf heeft hij hier voor gekozen omdat hij de hoogste kwaliteit wil produceren. Het is voor hem bepaald geen modegril. Je ziet dan ook in zijn kelder dat hij van alle moderne gemakken voorzien is. Zelf zegt hij hierover dat dat zeer belangrijk is voor de produktie van biologische wijn. Hygiëne is een topprioriteit. Hygiëne, gecombineerd met geweldige kwaliteit fruit, geeft je de mogelijkheid om met zo min mogelijk sulfiet te werken. Dan komen ook de aroma’s en de karakteristieken van de wijn het beste uit.

http://www.tenutalecalcinaie.com/


Wijnen


  • Le Calcinaie | Vernaccia di San Gimignano 2015

    Le Calcinaie | Vernaccia di San Gimignano

    Zonder kleerscheuren kwam de Vernaccia van Simone Santini uit het moeilijke jaar 2014. Er wordt ook wel gezegd dat biologisch werkende producenten veel minder problemen hadden dan hun conventionele collega’s in dat jaar. Nu 2015 is ingegaan kunnen we ...

    Prijs: € 12,75

  • Le Calcinaie | Vernaccia di San Gimignano riserva "Vigna ai Sassi" 2013

    Riserva staat bij Simone Santini niet voor hout gebruik, maar voor de lange rijping die de wijn ondergaat. Twee jaar "sur lie" in stalen tanks en dan nog een jaar rijping op de fles. Vernaccia met brede schouders ...

    Prijs: € 18,95