Kom langs in onze winkel! Czaar Peterstraat 118 Kijk hier voor de openingstijden of bel 020 77 32 877

FD | Rosso di Montalcino 2014

Deze Rosso di Montalcino is een 'kniebuiging naar ons allen'. Wijnmaker Alessandro Mori maakte jarenlang enkel Brunello's maar brengt nu ook een Rosso uit, een mini Brunello voor een uitstekende prijs. Il Marroneto | Rosso 'Ignacio'

Lees meer...




WINELIFE | Lokale helden uit Campania

In de juni editie van WINELIFE zijn onze Fiano di Avellino van Ciro Picariello en Aliseo van Reale geselecteerd als ...

Lees meer...


PS | Kellerei Erste+Neue 'Pinot Grigio'

Mevrouw Hamersma bereidde een pan mosselen waarbij meneer Hamersma wel iets lekkers wist. Tussen de drie geselecteerde wijnen stond ook ...

Lees meer...




ELLE | Ca' Rugate 'San Michele'


Wijnjournalist Esmee Langereis vertelt op ELLE.nl hoe je de juiste wijn kiest. Tussen haar tips vind je de San Michele van ...

Lees meer...

Perswijn | Poggio Anima


In de 6de editie van Perswijn 2016 was Sicilie aan zet bij ‘Geproefd’. Naast Girolamo Russo werden ook de Grillo ...

Lees meer...

Perswijn | Girolamo Russo 'a Rina 2014


In de 5de editie van Perswijn 2016 was Sicilie aan zet bij ‘Geproefd’. Girolamo Russo viel in de smaak met ...

Lees meer...



Perswijn | Girolamo Russo Nerina 2014


In de 5de editie van Perswijn 2016 was Sicilie aan zet bij 'Geproefd'. Girolamo Russo viel in de smaak met ...

Lees meer...

Perswijn | Geselecteerd | Piemonte rood


In de categorie 'geselecteerd' van Perswijn magazine vind je de een selectie van de lekkerste wijnen die voor dat nummer ...

Lees meer...

FD. | Fratelli Alessandria Verduno Pelaverga 'Speziale'


'Deze Pelaverga heeft juist lekkere zuren, hij is kruidig en prikkelend van de peper en heeft het licht bittere van ...

Lees meer...



De Smaak van Italië | Meroi Chardonnay


De wijze wijnvrouwen wilden graag laten zien dat Italiaanse authenticiteit niet verloren hoeft te gaan bij wijnen van niet-autochtone druiven ...

Lees meer...

De Smaak van Italië | Vie di Romans "Dessimis" 2013


 De laatste trend in wijnland is 'Orange Wine'. De Smaak van Italië ging op onderzoek uit en zie hier wat ...

Lees meer...

Perswijn | Fattoria di Sammontana Alberese 2014

Perswijn Fattoria di Sammontana Alberese 2014

Volgens Perswijn (nr. 3) hebben de wijnmakers van Fattoria di Sammontana met deze Rosso Toscano oog voor kwaliteit en weten ...

Lees meer...



"Madonna delle Grazie" best Brunello 2011 96 Parkerpoints (ENG)


Madonna delle Grazie 2011 96 points by Monica Larner  “This Brunello comes from one of the finest single vineyards in ...

Lees meer...

FD. Persoonlijk oktober 2015|Meroi Ros di Buri


Merlot als oogverblindende krachtpatser uit Friuli. Meroi | Ros di Buri 2009

Lees meer...

Winelife april/mei 2015 | drie maal in de Koopgids


Volgens Evelijn van Heuven in de Winelife Koopgids 'een must' en haar persoonlijke favoriet: de Sylvaner 2013 van Pacherhof. En ...

Lees meer...



Volkskrant Magazine | Fratelli Alessandria Barolo Monvigliero 2009


Onno Kleyn plaatst de Monviglioro van Fratelli Alessandria op de vierde plaats in een proefrijtje van 16.

Lees meer...

Perswijn december 2014 | Ca' Rugate Amedeo Lessini Durello Riserva 2010


De Amedeo metodo classico van Ca' Rugate 'geselecteerd' in de Perswijn. "In Italië zijn wijndrinkers dol op mooie champagne. Door de ...

Lees meer...

WineLife december januari 2015 | Valentina Cubi Morar 2005


Onze Amarone 2005 van Valentina Cubi wordt geprezen door Evelijn van Heuven.

Lees meer...



La Cucina Italiana | Italiaans Najaar


WIJNCOLUMN LA CUCINA ITALIANA NOV/DEC 2014 Als ik deze column schrijf is het prachtig weer in Nederland. Herfstweer. Er hangt al ...

Lees meer...

Volkskrant 4 oktober | Fattoria Sammontana Rosso Toscano "Alberese" 2013


Onno is blij dat hij weer eens hele goede, 'lichte' rode wijn tegenkomt.

Lees meer...

La Cucina Italiana | Abruzzen


WIJNCOLUMN LA CUCINA ITALIANA OKT/NOV 2014 Afgelopen zomer bracht ik een week door in de Abruzzen. We zaten in het noorden ...

Lees meer...



Financieel Dagblad 20 september | Pacherhof Kerner 2012


Hilary Akers vond de Kerner van Pacherhof Balsem voor de ziel.

Lees meer...

La Cucina Italiana | In Vacanza


WIJNCOLUMN LA CUCINA ITALIANA AUG/SEP 2014 Vaak ben ik voor producentenbezoek in Italië. Niet alleen om de relatie met mijn ...

Lees meer...

La Cucina Italiana | Veneto


WIJNCOLUMN LA CUCINA ITALIANA JUL/AUG 2014 De wijnregio Veneto, gelegen in Noord Italië, tussen het Gardameer en de Adriatische zee kan ...

Lees meer...



De Smaak van Italie | Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2011


Lees meer...

Wijnen van de Etna: Het best bewaarde geheim van Italië


Deze column verscheen in de Cucina Italiana van april/mei 2014 Zes jaar geleden reisden we voor het eerst naar Sicilië om ...

Lees meer...

Het Parool | PS zaterdag 1 februari


Lees meer...



Financieel Dagblad zaterdag 1 februari | Fiano van Picariello


Lees meer...

Passito en recioto, La Dolce vita


Deze column versscheen eerder in de Cucina Italiana van december Klik hier voor al onze dessertwijnen [caption id="attachment_4438" align="alignleft" width="225" caption="Albana botritis ...

Lees meer...

Financieel Dagblad zaterdag 19 oktober | Girolamo Russo


Hilary Akers proefde de A Rina van Girolamo Russo en vroeg zich af hoe ze al die jaren heeft kunnen ...

Lees meer...



Onze Pinot Grigio's beoordeeld door Wine life


We lopen weg met lovende recensies voor twee Pinot Grigio's die wij instuurden voor de PG Koopgids van Winelife. De Pinot ...

Lees meer...

Financieel Dagblad | Vie di Romans "Ciantons" rosato


Spectaculaire rose uit Italie volgens vinoloog Hilary Akers.

Lees meer...

Wijncolumn over de Pecorino druif in Cucina Italiana


Vanaf de maand september schrijf ik maandelijks een wijncolumn in de Cucina Italiana. Dit is de eerste. Volgende maand Friulano ...

Lees meer...



Parool | PS 6 oktober 2012


Afgelopen weekend richtte Harolds Wijnpanel zich op de Primitivo. Conti Zecca gooide hoge ogen met haar basisversie van deze druivensoort.

Lees meer...

Parool PS 15 september 2012


Het panel van Harold Hamersma proefde blind een flink aantal Montepulciano's uit de Abruzzen. We kwamer er mooi uit met: Orlandi ...

Lees meer...

Delicious | Oktober 2012


...over piemonte vinoloog Ellen Dekkers gaat op wijnonderzoek, ruikt, walst, proeft, praat met producenten, vergelijkt, combineert en geeft wijntips, direct uit haar ...

Lees meer...



NRC Weekend | Zaterdag 28 /29 juli 2012


Over de tong Harold Hamersma beveelt bij dorade Italiaanse witte wijn aan. Soave:

Lees meer...

Parool | 14 juli 2012


Harolds blindproefpanel boog zich over zomers wit. Sauvignon van Erste+Neue werd verkozen als een van de beste zomerwijnen. Wat ons ...

Lees meer...

Men's Health | Juli/Augustus 2012


Summer picks van Harold Hamersma in Men's Health. Erste+Neue; Müller-Thurgau Bron: Men's Health

Lees meer...



Parool- Harolds wijnpanel | 30 juni 2012


''smakelijk, mild, fris, knapperig, sappig, prettig en zacht'' Fratelli Bortolin- Prosecco Superiore Valdobbiadene ' Extra Dry' Bron: Parool 30 juni 2012

Lees meer...

Foodies Magazine | mei 2012


Italiaanse wijnliefde bij Sprezzatura. Van kok tot wijnimporteur. Mattijs Koornneef beslot na een sabbatical het stressvolle bestaan in de restaurantkeuken achter ...

Lees meer...

Jamie Magazine | mei-juni 2012


Klare wijnen. Vergeet het jaren zeventig hoofdpijnimago. Chianti heeft de afgelopen twintig jaar waarschijnlijk meer vooruitgang geboekt dan welke andere ...

Lees meer...



Italië Magazine | NR3 2012


Tenuta Sella. Stevige wijnen uit een onbekend stukje Piemonte. Een combinatie van de nebiolodruif en traditionele wijntechniek levert de beste wijnen ...

Lees meer...

Winelife | april-mei 2012


Toscaan in de Jordaan Sommelier Edwin Raben gaat voor winlife uit eten. Deze keer schoof hij aan bij caffe Toscanini in ...

Lees meer...

La Cucina Italiana | januari 2012

Mattijs Koornneef in La cucina italiana

Sprezzatura, moeiteloos meesterschap.Verkerk Wijnimport, leverancier van bijzondere Italiaanse wijnen, opende in december 2011 zijn eigen winkel in Amsterdam. Sprezzatura-Enoteca Italiana ...

Lees meer...



NRC | april 2012


De asperge reis van . Even geen Elzasser bij de asperges, liever een van de beste Muller-Thurgaus die hij het ...

Lees meer...

Delicious | juni 2012


Naast een groot aantal inspirerende gerechten van onze vrienden van Toscanini ook een stukje over Sprezzatura. Twee wijnen deze keer ...

Lees meer...

NRC | 25 februari 2012


Pfannenstielhof | Lagrein vom Boden 2010 Bron: NRC

Lees meer...



Parool | 25 februari 2012


Klik hier om naar de wijn te gaan. Bron: Parool

Lees meer...

Perswijn | februari 2012


Klik hier om naar de wijn te gaan Bron: Perswijn

Lees meer...