Blog

Margot Los Sommelier van het jaar 2023

Elk jaar kijkt gastronomisch Nederland weer reikhalzend uit naar de Gault&Millau awards, Hier worden de beste restaurants, chefs, gastvrouwen en -heren, nieuwkomers en sommeliers van het Nederlandse restaurantwezen verkozen. Apentrots waren we dat dit…
Blog

Zes dingen die je moet weten nu we verhuisd zijn

Zes dingen die je moet weten nu we verhuisd zijn Na een maand flink verbouwen zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand. Inmiddels zijn we er helemaal klaar voor om jullie te verwelkomen in onze vernieuwde enoteca!…
Blog

Wij gaan verhuizen!

Het moment is eindelijk daar! We gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. We kunnen niet wachten om onze nieuwe plek te onthullen. Onze nieuwe wijnwinkel zal een moderne, ruime plek zijn, waar jullie de…
Blog

Panettone met Mascarpone en kweepeer

Panettone met Mascarpone en kweepeer Ingrediënten Panettone van Ca’Rugate Kweeperen (koop er genoeg, het recept is heerlijk en je kan de peren na het stoven lang bewaren) Suikerwater: Halve kilo suiker Halve kilo water*…
Blog

Gepofte violet aubergine met dashi en macadamia

Gepofte violet aubergine met dashi en macadamia Ik at dit gerecht eerder dit jaar in Tel Aviv bij North Abraxas. Ik ben een grote fan van aubergine, omdat het zo veelzijdig is als groente.…
Blog

Rauwe zeebaars met puntarelle

Bereidingstijd: 30 minuten | 4 personen Rauwe zeebaars met puntarelle, bloedsinasappel en carambola Ik weet dat het vreemd klinkt, vis met fruit te combineren. Het is echter een gerecht dat ik de afgelopen jaren…
Blog

Crostini met Tonijn en merg

Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6 Voor deze crostini heb je hoogwaardige tonijn van sashimi kwaliteit nodig. Op zoek naar een uniek kerstgerecht om je gasten te verwennen? Probeer dan eens crostini’s met tonijn…
Blog

Aangepaste openingstijden feestdagen

Het is bijna kerst en dat betekent dat we onze openingstijden aanpassen om ervoor te zorgen dat je nog steeds bij ons terecht kunt voor al je kerstinkopen! Geen paniek, we hebben het allemaal…
Blog

Crostini con fegatini di pollo

Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6 Toastje met gebakken kippenlevertjes Tijdens de feestdagen zijn crostini’s met kippenlever een heerlijk en smaakvol gerecht om te serveren als aperitief of als bijgerecht. De kippenlever wordt gebakken…
Blog

De bekendste Italiaanse Aperitief

Bereidingstijd: 10 minuten | Personen: 1* Aperitivo Spritz Ben je een fan van Italiaanse wijnen en cocktails? Dan heb je vast wel eens een Aperol Spritz geproefd. Deze cocktail is de hoofdrolspeler van de…
Blog

Zo maak je een heerlijke Negroni

Bereidingstijd: 10 minuten | Personen: 1* Negroni De Negroni is een iconische Italiaanse cocktail die over de hele wereld bekend is om zijn unieke smaak. Met zijn donkeroranje kleur en de combinatie van zoete…
Blog

Openingstijden tijdens de feestdagen

Het is bijna kerst en dat betekent dat we onze openingstijden aanpassen om ervoor te zorgen dat je nog steeds bij ons terecht kunt voor al je kerstinkopen! Geen paniek, we hebben het allemaal…
Blog

De perfecte Scroppino

Bereidingstijd: 15 minuten | Personen: 1* Scroppino Een Scroppino is niet alleen heerlijk op een warme zomeravond als digestief, maar maakt ook de sfeer tijdens de feestdagen in de winter nog feestelijker. De romigheid,…
Blog

Ter nagedachtenis aan Alexander Gottardi

Vol ongeloof ontvingen wij vorige week het verdrietig nieuws uit Oostenrijk van het plotselinge overlijden van Alexander Gottardi 15 mei 1961 28 mei 2022 In januari 2011 schreven we een memoriam naar aanleiding van…
Blog

Wijnreis Noord-Italië Dag 1 | Tenuta Pederzana

Onlangs brachten we een bezoek aan het noorden van Italië. Een indrukwekkende reis waarbij we het genoegen hadden om een aantal fantastische wijnen te proeven en nieuwe producenten te ontmoeten. Blijf als liefhebber van…
Blog

Buren in Piëmonte, buren in Winelife

In november brachten wij een bezoek aan Piëmonte, in het noordwesten van Italië. Elk jaar reizen wij meerdere keren af naar Italië, opzoek naar nieuwe aanwinsten, maar voornamelijk om al het nieuws te proeven bij onze huidige producenten.…
Blog

Wijnactie NotSoDryJanuary

BUON ANNO | NotSoDryJanuary Terugkijkend op 2021 willen we jou, als onderdeel van #SquadraSprezzatura, bedanken voor de constante en voortdurende liefde en steun. Bij Sprezzatura hadden we een moeilijke start dit jaar, maar uiteindelijk…
Blog

Het financieel dagblad hartje Sprezatura

Zoals de meesten van u al wisten levert Enoteca Sprezzatura al jaren Italiaanse kwaliteitswijnen aan de horeca in Amsterdam en ver daar buiten. Sterker nog, vóór de lock downs waren we voor ruim 90% afhankelijk van…
Blog

Wij zijn open tijdens de lockdown

WIJ ZIJN OPEN TIJDENS DE LOCKDOWN Sprezzatura is niet alleen een wijnwinkel, maar ook vooral horeca leverancier. De kans is groot dat wij leveren aan uw favoriete restaurant. Deze inmiddels derde lockdown drukt zwaar…
Blog

Revisiting the Classics

op deze proeverij worden onze Classics in het spotlicht gezet, de ruggengraat van onze portfolio’s dus.   Beste vrienden, somms en relaties van Verkerk, Maandag 11 oktober as. staan we weer voor jullie klaar…