Coulisse krijgt Michelinster, 16 van onze klanten in de Michelingids 2023
Vorige week maandag keek gastronomisch Nederland weer uit naar de jaarlijkse Michelin uitreikingen. Sommige restaurants met angst en beven, andere werden blij verrast met de meest prestigieuze restaurant onderscheiding ter wereld. In Amsterdam zijn onze vrienden…
Korting op alle wijnen van Eisacktaler Kellerei 5 + 1 Gratis
Omdat we bij Sprezzatura staan voor integere producten van bezielde en hardwerkende wijnmakers, zit het niet zo in onze aard om flink te stunten met onze prijzen. Echter, zo nu en dan maken we…
Margot Los Sommelier van het jaar 2023
Elk jaar kijkt gastronomisch Nederland weer reikhalzend uit naar de Gault&Millau awards, Hier worden de beste restaurants, chefs, gastvrouwen en -heren, nieuwkomers en sommeliers van het Nederlandse restaurantwezen verkozen. Apentrots waren we dat dit…
Zes dingen die je moet weten nu we verhuisd zijn
Zes dingen die je moet weten nu we verhuisd zijn Na een maand flink verbouwen zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand. Inmiddels zijn we er helemaal klaar voor om jullie te verwelkomen in onze vernieuwde enoteca!…
Wij gaan verhuizen!
Het moment is eindelijk daar! We gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. We kunnen niet wachten om onze nieuwe plek te onthullen. Onze nieuwe wijnwinkel zal een moderne, ruime plek zijn, waar jullie de…
Panettone met Mascarpone en kweepeer
Panettone met Mascarpone en kweepeer Ingrediënten Panettone van Ca’Rugate Kweeperen (koop er genoeg, het recept is heerlijk en je kan de peren na het stoven lang bewaren) Suikerwater: Halve kilo suiker Halve kilo water*…
Gepofte violet aubergine met dashi en macadamia
Gepofte violet aubergine met dashi en macadamia Ik at dit gerecht eerder dit jaar in Tel Aviv bij North Abraxas. Ik ben een grote fan van aubergine, omdat het zo veelzijdig is als groente.…
Rollade van Lamszadel met Cavalo nero en aardappelmousseline
Rollade van Lamszadel met Cavalo nero en aardappelmousseline Zorg ervoor dat je op tijd je lamszadel bij de slager bestelt, want het is niet altijd beschikbaar. Het maken van deze rollade vereist enig handigheid,…
Rauwe zeebaars met puntarelle
Bereidingstijd: 30 minuten | 4 personen Rauwe zeebaars met puntarelle, bloedsinasappel en carambola Ik weet dat het vreemd klinkt, vis met fruit te combineren. Het is echter een gerecht dat ik de afgelopen jaren…
Ravioli gevuld met kastanjechampignons en radicchio in bechamella met gorgonzola
Bereidingstijd: 60 minuten We vertellen je hoe je de deeg, vulling en saus maakt! Op zoek naar een uniek kerstgerecht om je gasten te verwennen? Probeer dan eens crostini’s met tonijn en merg! Deze…
Crostini met Tonijn en merg
Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6 Voor deze crostini heb je hoogwaardige tonijn van sashimi kwaliteit nodig. Op zoek naar een uniek kerstgerecht om je gasten te verwennen? Probeer dan eens crostini’s met tonijn…
Aangepaste openingstijden feestdagen
Het is bijna kerst en dat betekent dat we onze openingstijden aanpassen om ervoor te zorgen dat je nog steeds bij ons terecht kunt voor al je kerstinkopen! Geen paniek, we hebben het allemaal…
Crostini con fegatini di pollo
Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6 Toastje met gebakken kippenlevertjes Tijdens de feestdagen zijn crostini’s met kippenlever een heerlijk en smaakvol gerecht om te serveren als aperitief of als bijgerecht. De kippenlever wordt gebakken…
De bekendste Italiaanse Aperitief
Bereidingstijd: 10 minuten | Personen: 1* Aperitivo Spritz Ben je een fan van Italiaanse wijnen en cocktails? Dan heb je vast wel eens een Aperol Spritz geproefd. Deze cocktail is de hoofdrolspeler van de…
Zo maak je een heerlijke Negroni
Bereidingstijd: 10 minuten | Personen: 1* Negroni De Negroni is een iconische Italiaanse cocktail die over de hele wereld bekend is om zijn unieke smaak. Met zijn donkeroranje kleur en de combinatie van zoete…
Openingstijden tijdens de feestdagen
Het is bijna kerst en dat betekent dat we onze openingstijden aanpassen om ervoor te zorgen dat je nog steeds bij ons terecht kunt voor al je kerstinkopen! Geen paniek, we hebben het allemaal…
De perfecte Scroppino
Bereidingstijd: 15 minuten | Personen: 1* Scroppino Een Scroppino is niet alleen heerlijk op een warme zomeravond als digestief, maar maakt ook de sfeer tijdens de feestdagen in de winter nog feestelijker. De romigheid,…
Ter nagedachtenis aan Alexander Gottardi
Vol ongeloof ontvingen wij vorige week het verdrietig nieuws uit Oostenrijk van het plotselinge overlijden van Alexander Gottardi 15 mei 1961 28 mei 2022 In januari 2011 schreven we een memoriam naar aanleiding van…
Wijnreis Noord-Italië Dag 1 | Tenuta Pederzana
Onlangs brachten we een bezoek aan het noorden van Italië. Een indrukwekkende reis waarbij we het genoegen hadden om een aantal fantastische wijnen te proeven en nieuwe producenten te ontmoeten. Blijf als liefhebber van…
Buren in Piëmonte, buren in Winelife
In november brachten wij een bezoek aan Piëmonte, in het noordwesten van Italië. Elk jaar reizen wij meerdere keren af naar Italië, opzoek naar nieuwe aanwinsten, maar voornamelijk om al het nieuws te proeven bij onze huidige producenten.…
Wijnactie NotSoDryJanuary
BUON ANNO | NotSoDryJanuary Terugkijkend op 2021 willen we jou, als onderdeel van #SquadraSprezzatura, bedanken voor de constante en voortdurende liefde en steun. Bij Sprezzatura hadden we een moeilijke start dit jaar, maar uiteindelijk…
Het financieel dagblad hartje Sprezatura
Zoals de meesten van u al wisten levert Enoteca Sprezzatura al jaren Italiaanse kwaliteitswijnen aan de horeca in Amsterdam en ver daar buiten. Sterker nog, vóór de lock downs waren we voor ruim 90% afhankelijk van…
Wij zijn open tijdens de lockdown
WIJ ZIJN OPEN TIJDENS DE LOCKDOWN Sprezzatura is niet alleen een wijnwinkel, maar ook vooral horeca leverancier. De kans is groot dat wij leveren aan uw favoriete restaurant. Deze inmiddels derde lockdown drukt zwaar…
Revisiting the Classics
op deze proeverij worden onze Classics in het spotlicht gezet, de ruggengraat van onze portfolio’s dus. Beste vrienden, somms en relaties van Verkerk, Maandag 11 oktober as. staan we weer voor jullie klaar…